Usatîi: Atît timp cît CEC-ul e în buzunarul oligarhului, participarea la alegeri este o crimă

08 Aprilie 2016 685

Componența Comisiei Electorale Centrale trebuie înnoită totalmente cu participarea societății civile și opoziției extraparlamentare, declară liderul „Partidului Nostru”

„Ștefan Urîtu este unicul membru sincer al CEC, spune că rezultatele alegerilor din 2015 au fost fabricate. Și spune cum s-a făcut asta”, a scris președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, pe pagina sa de Facebook. „Înțeleg că Urîtu și în timpul campaniei parlamentare spunea lucrurilor pe nume, de exemplu, refuzînd să susțină decizia privind eliminarea partidului „Patria” din campania electorală în baza unor motive inventate”.

Usatîi consideră că așa cum arată acum, CEC este doar un instrument în mîna lui Plahotniuc.

„În ajunul campaniei prezidențiale descrierea falsificărilor, făcută de Urîtu, este mai importantă ca oricînd. Dar este clar că niciun fel de dezvăluiri nu vor impune PD-ul și proprietarul acestuia să se dezică de fraude. A participa la alegerea președintelui cu actualul CEC, compus din bursierii lui Plahotniuc – este nu doar o greșeală, dar o adevărată indulgență față de crimele regimului. Dacă Comisia Electorală Centrală va rămîne în buzunarul oligarhului, va putea învinge doar candidatul care îi este convenabil. Spațiul pentru falsificări este impunător. O mulțime de oameni formal sînt în listele electorale, dar în fapt demult sînt la muncă peste hotare”.

O condiție obligatorie pentru participarea la alegerile prezidențiale a oponenților reali ai regimului, trebuie să fie înlocuirea totală a componenței CEC cu atragerea în această instituție a reprezentanților societății civile și opoziției extraparlamentare, a mai declarat Usatîi.