Renato Usatîi a oferit Comratului de Ziua orașului un autogreder “Volvo”

21 August 2016 1.063

Comratul sărbătorește cea de-a 227-a aniversare de la Ziua întemeierii sale. Locuitorii Găgăuziei au sărbătorit Ziua orașului în cadrul unei sărbători grandioase, organizată cu susținerea lui Renato Usatîi și Iurii Iacubov. În această zi, Comratul a primit de la oaspeți utilaj pentru întreținerea drumurilor și salubrizare, o „ambulanță” și microbuze – cadouri către Ziua orașului.

Vorbind în fața celor adunați în piață, primarul Serghei Anastasov, a atras atenția la numărul mare de oaspeți din toată țara, dar și de peste hotare. Aceasta vorbește despre ceea că Găgăuzia este cunoscută și după hotarele Moldovei.

Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, a subliniat că de Ziua sărbătoririi Republicii găgăuze, pe 19 august, Guvernul Federației Ruse a transmis Găgăuziei cinci microbuze.
Coordonatorul Agenției TIKA în Moldova, Canan Alpaslan a menționat că în Comrat are loc munca asupra a două proiecte de anvergură. Este construcția noii clădiri a spitalului raional și unei noi grădinițe pentru copii.

Utilajul pentru întreținerea drumurilor și salubrizare a fost oferit în dar de către Iurii Iacubov și Renato Usatîi.

La ceremonia dedicată Zilei orașului din piața centrală a capitalei găgăuze, au vorbit vicepreședintele „Partidului Nostru” Nicolai Țipovici și reprezentantul lui Iurii Iacubov, Artur Bolședvorschii, care au transmis în dar orașului tehnica specializată – autogreder „Volvo” și o mașină de salubrizare multifuncțională pentru serviciile comunale ale Comratului, în valoare totală de 27.000 euro.

La concertul de sărbătoare din capitala autonomiei au participat interpreții găgăuzi Polina Stefoglo, trupa „Tozi”, Vitalii Manjul, Irina Dragu, Ana Dragu, trupa Doredos, cunoscutul interpret Ionel Istrati, interpretul rus Veaceslav Bîcov și trupa „Propaganda”.

Concertul din Comrat s-a încheiat cu un grandios foc de artificii.

Foto, video: Gagauz.md