Usatîi a învins cazinourile din Bălți: „Voi obține ca această decizie să fie luată și la nivel național!”

05 Februarie 2016 955

Primarul capitalei de nord a comentat decizia Consiliului municipal Bălți care a făcut imposibilă activitatea cazinourilor în raza orașului.

 

„Vreau să le spun celor care nu sînt la curent. Am cîștigat dosarul la Curtea de Apel Bălți prin care i-am obligat pe toți acei deștepți, deținători ai sălilor de jocuri de noroc și cazinouri din Bălți, să achite cîte 8 milioane de lei” – a declarat primarul de Bălți, președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în timpul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook.

„Al doilea moment important. Prin decizia de astăzi a consiliului municipal a fost rezolvată definitiv problema cazinourilor și jocurilor de noroc în Bălți. Autorizații noi nu vor fi eliberate, iar cele vechi nu vor fi prelungite dacă în rază de doi kilometri este o școală, grădiniță, zonă rezidențială sau o altă categorie de obiective urbane”.

„Am promis oamenilor, că nu mă va opri faptul că mă vor urî 15% din „burjui” așa cum Chiseleov și partidul lui. Important este să reacționeze pozitiv ceilalți peste 80% din locuitori”, a precizat Usatîi (Serghei Chiseleov – președintele Partidului Democrat în Consiliul Municipal Bălți – Ru1.md)
– Eu văd reacția pozitivă a bălțenilor, pentru că toți știu cum copiii își pierdeau banii trimiși de la părinți, angajați peste hotare. Cum pierdeau tot ce aveau maturii și, din păcate, și unii pensionari care joacă în jocuri de hazard.

Mulțumesc mult celor care au lucrat asupra acestui proiect, consilierilor noștri municipali, reprezentanți ai altor partide care, de asemenea, au susținut această decizie. Este o mare victorie și eu voi obține ca o asemenea decizie să fie luată și la nivel național!”

Renato Usatîi a recomandat celor care fac lobby intereselor proprietarilor de cazino, să se liniștească.
„Unor parteneri ai lui Chiseleov, care se lansează cu amenințări în adresa mea, în adresa consilierilor, vreau să le recomand insistent să micșoreze turațiile. Nu știu la ce „Minister al Sănătății” speră ei în „avertismentele” lor, dar Ministerul nostru, cu siguranță, este mai puternic, pentru că în spatele nostru este poporul și întreaga țară” – a spus Usatîi.