Usatîi: Plahotniuc s-a luat de Platon, deoarece acesta nu i-a cedat afacerile pe care le deține în Moldova

26 Iulie 2016 764

Vladimir Plahotniuc vrea să-l distrugă pe Veaceslav Platon, deoarece acesta nu vrea să-i cedeze acțiunile pe care le deține la Moldinconbank și Moldova Agroindbank, dar și la două companii de asigurări.

 

Declarația aparține președintelui Partidului Politic „Partidul Nostru” și a fost făcută la emisiunea Interpol de la TV7.

Potrivit lui Usatîi, prin obținerea acțiunilor deținute de Platon, Plahotniuc vrea să dețină controlul total asupra sistemului bancar din Moldova, care ar fi o verigă importantă în spălările de bani la nivel internațional.

„Dacă vorbim de Platon, el era partenerul lui Plahotniuc. Despre Platon s-a scris mult în presă, ne-am întâlnit în Moscova, am discutat de câteva ori. Când vorbesc despre parteneriat între Plahotniuc și Platon mă refer la Victoriabank. Platon a cumpărat acţiuni în această bancă, Plahotniuc s-a ales cu bani. Apoi apare o persoană, Serghei Iaralov, prin care Plahotniuc îl impune pe Platon să vândă banca lui Shor”, a declarat Renato Usatîi.

Usatâi spune că, din momentul în care Victoriabank a ajuns în mâinile lui Shor, în această bancă au început problemele. Mai exact, instituția financiară parcurgea drumul celorlalte trei bănci care au falimentat.

„După ce Victoribank a ajuns în mâinile lui Shor, acesta a început schemele de spălare a banilor prin băncile ruse. Așa că la această bancă s-au început problemele ca în celelalte trei bănci care au falimentat. Eu am vorbit despre asta, dar Procuratura Anticorupţie nu s-a autosesizat. Şi când s-a început spălarea de bani, Plahotniuc s-a speriat, deoarece Victoriabank se asociază cu el. După asta Plahotniuc îl cheamă pe Shor şi îi spune, sorry, dar banca este din nou a mea”, a adăugat Usatîi.

Totuși, Plahotniuc s-a luat de Platon, deoarece acesta nu a acceptat să-i cedeze acțiunile pe care le deține la Moldinconbank și Moldova Agroindbank.

„Victoriabank a fost a lui Plahotniuc, apoi a revenit lui Platon, Iaralov îl impune pe Platon să vândă banca lui Shor, iar a cum, Victoriabank a revenit din nou lui Plahotniuc. Şi problemele care s-au început cu Platon pot fi deoarece a refuzat să dea acțiunile lui Plahotniuc pe care le deține în alte două bănci. Lui Platon i s-a propus să vândă tot ce avea, dar el a refuzat”, a adăugat Usatîi.