Usatîi: Plahotniuc mi-a propus 1,5 mln. de dolari cu condiția ca eu să plec pentru un timp din politică

22 Iulie 2016 713

În emisiunea „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4, Usatîi a spus că în iunie s-a întîlnit de două ori cu Plahotniuc în oficiul lui din bd. Cantemir. Motiv pentru întrevederi au devenit problemele create administrației de la Bălți de către autoritățile centrale.

 

„M-am întîlnit cu Plahotniuc, pe 6 și 16 iunie. Eu i-am zis: „Ascultă, Vlad, dacă nu vă opriți și o să vă băgați la primarii din partea „Partidului Nostru”, o să propuneți bani la consilieri, o să blocați activitatea primăriei”, zic, „nu te supăra, dar o să ai probleme serioase””, a spus Usatîi.

„Drept răspuns, el a decis să-mi facă două propuneri. Prima: nu voi mai fi atacat, dar eu trebuie să părăsesc Republica Moldova pentru luna septembrie-octombrie-noiembrie, deoarece el pregătește o tentativă foarte serioasă la sfîrșitul lunii octombrie. Mi s-a propus 1,5 mln. de dolari pentru această „deplasare””, a spus Usatîi cu referire la una dintre discuțiile cu Plahotniuc.

„Ulterior, el mi-a făcut a doua propunere, spunînd că, se va gîndi la o sumă mai serioasă, calculînd toate cheltuielile mele pentru întreținerea partidului, pentru ca eu în general să plec din politică. Să fac o declarație că din motive de sănătate sînt nevoit să părăsesc funcția de primar, funcția de președinte al partidului și așa mai departe. El mi-a spus că a început să-l distrugă pe Năstase și se va lua de mine, „pentru că voi nu-mi trebuiți mie în Moldova”.

În legătură cu aceasta, Usatîi a precizat că în perioada septembrie-noiembrie a apărut nu degeaba, întrucît Plahotniuc „pregătește ceva serios” în timpul alegerilor prezidențiale.

„Eu pregătesc ceva, iar oamenii o să fie nevoiți să iasă la protest”, l-a citat Usatîi pe Plahotniuc.

„Înțeleg eu că este o șmecherie legată de alegerile prezidențiale. De asta și v-am spus că o să avem o toamnă mai fierbinte ca toate din istorie, pentru cunosc cum gîndește el, ambițiile lui care, cu părere de rău, sînt tot mai puțin sănătoase. Mă gîndeam să merg li la a treia întîlnire pentru ca toți să vadă toată țara cum cumpără deputații, cum i-a cumpărat pînă acum ca pe niște oi, majoritatea pe care o are, și cum a încercat să mă cumpere pe mine”, a adăugat Renato Usatîi.