Usatîi: Plahotniuc controlează instrumentele de tranzit și „spălările” din timpurile lui Voronin

15 August 2016 892

Oligarhul Vladimir Plahotniuc controlează instrumentele de spălare de bani din timpurile președinției lui Vladimir Voronin, și totuși astăzi prin presa controlată încearcă să stabilească vinovații în mașinații, inclusiv, în furtul miliardului, oricine ar fi, în afară de el. Despre aceasta a declarat luni primarul de Bălți, Renato Usatîi, în cadrul unei adresări video prin intermediul rețelei de socializare Facebook, anunță postul de televiziune BTV.

 

„Veaceslav Platon, pentru ceea ce a făcut, trebuie să răspundă conform legii, dar sigur nu înaintea lui Plahotniuc. Toate instanțele, care au „acoperit” și „acoperă” tranzitele prin Moldova, spălarea de bani și așa mai departe, și în timpurile lui Filat, și acum, sînt controlate de Plahotniuc. În timpurile primei alianțe, celei de-a doua și a treia, toate aceste instrumente erau controlate de Plahotniuc. Prin Centrul pentru lupta cu corupția, Banca națională și așa mai departe”, a declarat Usatîi.

Informația a răsunat drept răspuns la tentativele presei oligarhice de a lega numele lui Usatîi cu scoaterea resurselor financiare din Federația Rusă. „În decursul ultimei săptămîni vedeți cum noi, și eu personal, sîntem atacați de presa lui Plahotniuc. Apar materiale la comandă, cum spun ei la postul lor de televiziune Publika și la alte canale porno, despre cum „în Internet a apărut informații despre activitatea criminală a lui Platon”, iar „Usatîi, fiind consilierul lui Filat”, a „acoperit” această activitate de spălare a banilor din Federația Rusă și multe țări ale lumii”, a spus Renato Usatîi.

În opinia politicianului de opoziție, Plahotniuc acum încearcă pe orice căi să obținerea lui Veaceslav Platon în Moldova, pentru a-i lua băncile și a preveni depunerea mărturiilor de către acesta.
„Toate acele dovezi pe care le deține Platon privind implicarea lui Plahotniuc în furtul miliardului… Platon, aflat într-o închisoare din Moldova, nu va spune nimic. Iar dacă Ucraina va oferi statutul de refugiat pentru Platon, atunci țara va exploda pe plan informațional. Sînt convins”, comentează liderul „Partidului Nostru”.

Potrivit lui Usatîi, Plahotniuc a organizat toate „trucurile sale, care sînt în Moldova încă din timpurile lui Voronin”, iar acum încearcă să pună asta pe umerii cuiva.

Odată cu asta, Renato Usatîi, a subliniat că toți cei care au fost implicați în furtul miliardului, trebuie să stea în închisoare. În Moldova însă se adoptă legi electorale în interesele politice și economice ale unei persoane.

„Filat a furat – stă. Shor a furat, dar i-a dus lui Plahotniuc și practic nu stă. Eu spuneam despre faptul că Shor nu va sta. Este noul proiect politic a lui Plahotniuc. Toți trebuie să stea la închisoare, dar ei trebuie să fie judecați conform legii, nu așa cum astăzi, cînd Plahotniuc își curăță calea politică”, a declarat politicianul de opoziție, asupra căruia cele mai multe critici vin din partea holdingului media al lui Vladimir Plahotniuc.
„Vedeți pe cine critică el cel mai mult la televizor. Aceasta încă o dată demonstrează de cine se teme în realitate”, a menționat Usatîi.