Usatîi: Plahotniuc pregătește o altă diversiune la alegeri parlamentare

04 Decembrie 2016 1.004

”Președintele formal al PDM, Marian Lupu, a declarat că această formațiune este nu doar împotriva alegerilor anticipate, dar și își dorește să schimbe modul de votare a deputaților la alegerile din 2018”, – a scris pe rețele de socializare Renato Usatîi, – ”astfel ca o jumătate din ei să fie aleasă pe liste de partid, iar cealaltă – circumscripții uninominale. Bine înțeles că nu Lupu, care a fost scos din alegeri prezidențiale de către Plahotniuc, cu doar trei zile înaintea votării, va decide cum va proceda PDM, însă faptul că Plahotniuc de mai de mult timp planifică să organizeze alegeri conform propriilor reguli, este un fapt cunoscut”.


Am spus-o de mai multe ori că după diversiunea, sau, mai bine zis, alegeri prezidențiale, organizate de către Plahotniuc, el va pregăti o astfel de diversiune și pentru alegeri prezidențiale. Vor avea loc aceste alegeri prezidențiale, sau nu, va decide Plahotniuc, reieșind din scopurile personale. El are nevoie de alegeri cu circumscripții uninominale, deoarece altminteri, PDM puțin probabil va accede în parlament. Sistema de corupere a deputaților a fost testată la alegerile publice locale din 2015 (cel mai bun exemplu – alegarea lui Șor în calitate de primar), la alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, cînd majoritatea deputaților s-au declarat independenți, însă într-adevăr erau a lui Plahotniuc. Practica coruperii atît deputaților, cît și aleșilor locali nu m-ai uimește pe nimeni. Într-un alt mod această guvernare nu poate proceda.

Însă problema nu constă în faptul în ce mod și cînd Plahotniuc va ”reforma” Codul electoral. Important este faptul că acest parlament nu are dreptul nici să vorbească despre aceste reforme. Acest parlament este nelegitim, timp de doi ani a devenit cunoscut prin acțiunile sale anti-naționale și a favorizat furturile. Chiar de la început el nu a reprezentat voința alegătorilor și astăzi 95 la sută cer plecarea acestor deputați. Acest parlament trebuie dizolvat imediat. Este necesar de a organiza cît mai curînd alegeri parlamentare anticipate, pentru a forma o nouă majoritate în parlament, care va investi un nou guvern și va curăți Moldova de banda, care a uzurpat puterea de stat și în continuu își bate joc de cetățeni. Nu mai avem timp să urmărim pasiv experimentele și crimele, comise de regimul anti-național.

“Demisie!” și “Alegeri anticipate!” – sunt lozincile, care ar trebui să unească toate forțele sănătoase ai societății.