Usatîi: Parada este o batjocură, mii de oameni sînt blocați în parcuri

27 August 2016 826

Renato Usatîi a depus astăzi flori la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul capitalei, cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova. La depunerile de flori au participat publicistul Dumitru Ciubașenco, vicepreședinții și activiștii „Partidului Nostru”.

 

„Vreau să-i felicit cu ocazia Zilei Independenței pe toți cei care nu au plecat, care au rămas în țara noastră și face tot pentru ca ea să existe”, s-a adresat Renato Usatîi către cetățenii Moldovei în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook, demonstrînd în video Piața pustie a Marii Adunări Naționale. „Dar uitați-vă în ce a fost transformată astăzi Ziua Independenței, cînd în Piață are loc imitarea paradei, organizată de această guvernare coruptă. Mii de oameni sînt blocați pe trotuare, în parcuri, după garduri și cordoane, iar în acest timp cineva sărbătorește. Cum te poți comporta așa față de propriul tău popor? Este o rușine!”

Primarul de Bălți a anunțat că în capitala de nord a țării sărbătoarea Zilei Independenței va fi cu totul alta, decît la Chișinău.

„La Bălți tot sărbătorim, iar aceasta va fi o sărbătoare a patrioților Republicii Moldova, nu a celor care au capturat statul. Această sărbătoare o organizăm din banii noștri, nu din cei furați de la popor”.