Usatîi: Monumentul lui Vîsoțki la Bălți a devenit un punct de atracție pentru oameni

25 Iulie 2016 767

„Acum 36 de ani a încetat din viață Vladimir Vîsoțki, poet, actor, simbol al epocii”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul de Bălți, Renato Usatîi. „La fel ca și mulți alți oameni talentați, el a plecat repede, dar lumina versurilor sale pînă acum ne luminează inimile și sufletele.

De creația lui Vîsoțki sînt legate pe veci cele mai frumoase momente din viața mea. Ea mă însuflețește, îmi dă puteri, mă învață bărbăției și lipsei de compromis în lupta cu aparițiile răului. În baza cîntecelor, versurilor lui Vîsoțki, filmelor cu participarea lui, a crescut o generație întreagă.

Sînt bucuros că am instalat la Bălți un monument acestui mare om. Basorelieful, citate din versuri și scena – este locul din parcul central care a reușit deja să devină o atracție adevărată, un punct de atracție pentru oamenii orașului nostru. Aici se cîntă serile la chitară, tinerii merg cu rolele, se plimbă mamele cu cărucioare, tinerii însurăței se fotografiază. Creația lui Vladimir Semionovici continuă să trăiască aici și să educe oameni noi și destoinici”.