Usatîi a răspuns la îndemnul de a-l exclude pe Ciubașenco din alegeri: „Poate Dodon se retrage?”

20 Octombrie 2016 1.054

Retragerea candidatului „Partidului Nostru” din cursa electorală în favoarea oricui este categoric exclusă, iar solicitarea în acest sens din partea concurenților electorali mărturisește despre lipsa de respect față de alegătorii echipei lui Renato Usatîi. Despre aceasta a declarat în cadrul unei transmisiuni online, candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte, Dumitru Ciubașenco.

Este vorba despre publicațiile distribuite pe diverse site-uri, controlate de liderul PSRM, Igor Dodon, unde Dumitru Ciubașenco este îndemnat să renunțe la candidatura sa în campania electorală.
Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a reacționat la aceste îndemnuri printr-o postare pe Facebook. „Poate Igor Dodon se retrage?”, a întrebat el.


„Retragerea candidatului „Partidului Nostru” este exclusă categoric. Probabil, Partidul Socialiștilor i-a plăcut „să intre în rai pe ghebul altuia””, a observat Ciubașenco. „Așa a fost la alegerile parlamentare din 2014, cînd partidul lui Usatîi a fost exclus din alegeri. Atunci, din acest considerent, Partidul socialiștilor s-a ales cu cea mai mare fracțiune în Parlament”.

Ciubașenco consideră că aceasta este amoral – să lanseze îndemnuri de retragere a candidaturii sale în adresa formațiunii, candidații căruia de două ori consecutiv a fost exclus forțat din alegeri (excluderea partidului „Patria la alegerile parlamentare din 2014 și interdicția liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi).

Mai mult ca atît, Ciubașenco a subliniat că, în timpul alegerilor locale din 2015, Usatîi a oferit socialiștilor dreptul exclusiv de a-și înainta candidatul la funcția de primar al Chișinăului. „Printre altele, Zinaidei Greceanîi nu i-a ajutat asta, în schimb i-a mers Bălțiului”, a menționat Ciubașenco. „Cu toate acestea Usatîi a avut nu mai puține șanse la victorie, iar „Partidul Nostru” ar fi primit nu trei locuri în Consiliul municipal Chișinău, ca acum, ci cel puțin 20. Drept rezultat, cînd și de această dată cineva vrea să ajungă în rai pe ghebul altuia, atunci pur și simplu trebuie să ai respect – încercați să faceți ceva de sine stătător”.
El a adăugat că în turul doi al alegerilor „Partidul nostru” va vota doar pentru candidatul „Partidului Nostru”. „Altul nu avem”, a încheiat el.

Comentatorii menționează ironic, parafrazînd îndemnurile site-urilor PSRM că, dacă Igor Dodon s-ar retrage din cursă, atunci Ciubașenco ar cîștiga din primul tur.