Usatîi a publicat o înregistrare bombă: Iarolov a recunoscut crimele, comise de gașca lui Plahotniuc

12 Noiembrie 2016 1.345

Renato Usatîi în cadrul unei postări video a adus noile dovezi ale crimelor, comise de către Plahotniuc și acoliții săi. Totodată, el a postat înregistrarea conversației dintre ”mîna dreaptă” a lui Plahotniuc, Serghei Iaralov și Veaceslav Platon. În cadrul conversației, părțile au discutat despre schema furtului miliardului și combinația, care i-ar permite lui Plahotniuc să devină prim-ministru.

”În 2014 am vorbit mai mult despre faptul că ei și-au dorit să pună la cale furtul miliardului. Plahotniuc l-a învinuit pe Filat. Au găsit prostul care va răspunde. Shor face autodenunțuri. Însă sunt dovezi. Țineți minte că în ziua, cînd noi am fost scoși din alegeri parlamentare, au fost furate miliarde de lei. Și parcă ei n-au știut nimic. Aș vrea să vă arăt o audio înregistrare, care este datată din decembrie 2014. Este o conversație între Iaralov, care a fost responsabil pentru toate schemele criminale, și cu vestitul Platon, căruia ei încearcă să-i închidă gura”, a declarat el.

În cadrul înregistrării, postate de către Usatîi, părțile au recunoscut că Banca Socială a fost implicată în schemă. ”Ei recunosc că Drăguțanu (fostul guvernator al Băncii naționale. – Red.) este omul lor – se are în vedere a lui Plahotniuc. Iaralov recunoaște că el deja este murdar, dar care e rostul să-l schimbi cu altul? Apoi ei vorbesc despre faptul că ”tovarășul” – Iaralov îl numește pe Plahotniuc tovarăș – ba îl presează pe Filat, ba nu-l presează. Veți auzi cum în decembrie 2014 vorbește despre ideea că Plahotniuc ar putea deveni prim-minstru, pentru a se legaliza pe sine însuși, în special, în fața partenerilor externi”

Totodată părțile au discutat și despre preluarea de către Plahotniuc a postului de prim-ministru și au ajuns la un numitor comun, precum că Plahotniuc ”încă nu poate deveni prim-ministru. Din punctul de vedere al oamenilor, capacităților el este pregătit, însă din anumite considerente pînă cînd el nu poate prelua acest post. În plus, ca Plahotniuc să rămînă curat, este nevoie de unul, doi prim-miniștri provizorii. Despre aceasta ei au discutat în decembrie 2014, cînd a fost furat miliardul”, a declarat el.

Astfel, liderul ”Partidului Nostru” s-a adresat către conducerea organelor de forță ai Moldovei: ”Domnul procuror interimar Harunjen, domnul Viorel Morari. Eu înțeleg, că sunteți practic procurori de buzunar, totuși autosesizați-vă. Iaralov vorbește despre, cum poate fi capturat un stat, cum poate fi furat, cum pot fi discreditați cîțiva premieri. Țineți minte cum s-a întîmplat cu Streleț și Gaburici”.

”Această înregistrare trebuie să fie prezentată la procuratură”, a declarat Usaîi. ”Cel puțin, îi vom lua în derîdere. La urma urmei, ei nu s-au autosesizat niciodată. Nici în cazul cu criminalii din Bălți, care furau pe parcursul mai multor ani, aducînd astfel prejudicii municipiul cu milioane de lei. Acolo unde eu i-am fugărit, spre exemplu, piețele de la Bălți, e curat. Acolo unde stau oamenii lui Plahotniuc, de genul lui Mahu, acolo e o mizerie”.

În contextul sprijinului acordat regimului Plahotniuc de către Occident, Usatîi a declarat: ”Acum înțelegeți, din ce cauză Usatîi critică Occidentul, care îi sprijină pe potlogarii lui Plahotniuc. Rușii nu i-au susținut ți nici nu îi susțin.”

”Plahotniuc a furat banii – americanii i-au ascuns. Aduce banii furați în Europa – Iaralov le ascunde. Și banii ajung la diferiți oficiali, nu doar a lui Plahotniuc. Va fi întemeiat unui dosar penal – genocidul împotriva poporului. La baza anchetei va sta și miliardul, și procurorii de buzunar și judecători. Va fi o dictatură dură. Va fi un proces de judecată deschis, în care vor participa cetățenii Moldovei”, a conchis Usatîi.