Usatîi a infirmat declarațiile poliției: ”Eu nu figurez în lista Interpolului”

02 Noiembrie 2016 994

Renato Usatîi a infirmat declarațiile șefilor Inspectoratului general de poliție și al Biroului central Interpol din Moldova, privind faptul că numele lui figurează în baza de date a organizației.

 

Declarați fost făcută de către Usatîi îi cadrul conferințe video.

Astfel, conform actelor primite de la Interpol și citate de către Usatîi, numele liderului ”Partidului Nostru” figura în lista Interpolului și el trebuia să fie arestat ”aceasta a fost pe data de 24 octombrie. Însă la moment informația lipsește în baza de date. Eu am fost scos”.

”Slugile lui Plahotniuc într-adevăr m-au dat în căutare internațională, însă acum întrebarea e alta, la momentul dat eu, Renato Usatîi, nu figurez în baza Interpolului”, – a declarat el.

Totodată, Usatîi, referinduse la șeful Inspectoratului general de Poliție Alexandru Pînzari, a declarat: ”Corect ați spus că m-ați dat în urmărire penală, însă Interpol v-a refuzat”.

Reamintim, că miercuri Renato Usatîi a declarat, ca Interpolul la exclus din lista persoanelor aflate în căutare internațională. Însă ulterior șeful IGP Alexandru Pînzari și șeful biroului Interpol de la Chişinău Viorel Ţentiu au încercat să infirme declarațiile lui Usatîi