Usatîi: Îi vom expedia lui Trump o petiție, în care îi vom cere se renunțe de la susținerea regimului lui Plahotniuc

10 Noiembrie 2016 1.057

Liderul ”Partidului Nostru” l-a chemat pe președintele SUA Donald Trump să înceteze susținerea regimului banditesc a lui Plahotniuc în Moldova și a dat startul procesului de colectare milionului de semnături ale cetățenilor pentru petiția în sprijinul chemării. Asemenea petiție va fi adresată către Donald Trump în ziua inaugurării, pe 20 ianuarie.

”Îmi doresc, ca Departamentul de stat al SUA să termine sprijinul regimului banditesc a lui Plahotniuc. Noi vom începe colectarea semnăturilor pe teritoriul întregii țări pentru petiția în adresa noului președinte al Statelor Unite. Sarcina noastră e de a strînge un milion de semnături, ca pe 20 ianuarie să le primească Donald Trump. Acest milion de cetățeni, îi cer lui Trump ca să deconecteze regimul lui Plahotniuc de la rezervorul de oxigen american”, – a declarat Usatîi pe blogul său.

”Acum o lună în urmă eu am chemat toți oameni normali din SUA s-ăl voteze pe Trump, deoarece este un băiat bun. Deoarece el va schimba situația din țară, el va schimba opinia lumii despre politica externă a Statelor Unite. Aștept 20 ianuarie, cînd el va deveni președinte oficial”, a declarat Usatîi, adresînduse către cetățenii americani.

”Partidul Nostru” va inția în internet colectarea semnăturilor pentru petiția, în care va fi descrisă istoria capturării puterii în Moldova de către Plahotniuc și demascat caracterul criminal al regimului actual, și în care cetățenii vor cere de la președintele Donald Trump ajutor pentru a salva statul de la regimul lui Plahotniuc.

”Semnarea trebuie să devină o sarcină a tuturor oamenilor. Noi vom ajuta cetățenii înstăriți, cărora îi este greu să folosească internetul, să semneze această petiție manual. Vom face un apel oficial către președintele SUA, pentru a afla din ce cauză ancheta din SUA, legată de furtul miliardului, este tărăgănată. Din ce cauză serviciile americane speciale i-au permis lui Plahotniuc să scoată din Moldova sute de milioane de dolari. Din ce cauză în cadrul campaniei electorale aceeași americani au fost finanțați din banii, furați din Banca de Economii. Ei ignoră faptul că eu sunt dat în căutare internațională de către Plahotniuc, însă cînd regimul banditesc are nevoie de instaurare a noului guvern noaptea, tanti Vica din Departamentul de stat vine din București, și susține ”guvernul democratic din Chișinău”, a declarat Usatîi.

Usatîi a criticat dur acțiunile fostei administrației americane, care prin intermediul Ambasadei SUA din Moldova l-a ajutat pe Plahotniuc în crearea ilegalităților. El l-a chemat pe Donald Trump, să pună capătul practicii standardelor duble: există o democrație pentru SUA, și există democrație, sau mai bine zis o lipsă totală de democrație, pentru statele ca Moldova.

”Americanii, dacă sunt pro-democrație, ar trebui să fie consecvenți. Noi cunoaștem că ambasada SUA din Moldova a primit o directivă, în care a fost declarat că ei sunt categoric împotriva alegerilor anticipate. Și asta vă este democrația în Moldova? Îl susțineți pe Plahotniuc, pe banii voștri? Banii furați în Moldova el îi trimite in SUA, și la rîndul său americanii prin intermediul FMI, ne oferă un credit în suma tocmai de 180 de milioane de dolari”, a declarat el.

Usatîi a chemat Washington-ul să susține cetățenii Moldovei: ”Astăzi, dacă principiile după care voi trăiți, le aplicați și în țările din Europa, trebuie să luați în considerare ce își doresc oamenii. 80 la sută din de cetățeni ai Moldovei îl urăsc pe Plahotniuc, și își doresc schimbarea puterii. Însă veniți voi și încercați să preveniți organizarea alegerilor anticipate. Liderul unui partid de opoziție este persecutat, voi tăceți, deoarece voi susțineți acest regim criminal. Eu nu am nimic împotriva cetățenilor americani. Am vorbit despre aceasta de mai multe ori, cînd voi mă numeați ”tancul rusesc”, însă eu disprețuiesc politica externă americană”

”Eu sunt împotriva politicii voastre murdare. Voi ați transformat Moldova într-o platformă, de pe care încercați să arătați ceva rușilor. Stați vă șoptiți între voi. N-avem nevoie de cadourile voastre. Suntem în stare să lucrăm. Credeți-mă că cei mai demni cetățeni se vor întoarce din Italia, Spania, Portugalia și vor ridica țara. Însă voi, astăzi sprijiniți acest regim, pentru ca oamenii să părăsească țara”, a declarat el.

Cu privire la petiție, Usatîi a declarat: ” Vom organiza consultări necesare, vom începe colectarea semnăturilor în toată țara. Sarcina noastră – sute de mii de semnături, însă ideal ar fi un milion de semnături, ca pe 20 ianuarie să-i prezentăm lui mr. Trump, și să-i spunem: ”Mister Trump. Aici este un milion dii cele trei, numărate de Plahotniuc, și din cele circa două milioane care acum se află în țară, și cer, ca dumneavoastră să dați comanda structurelor de forte să înceteze susținerea lui Plahotniuc”.

Usatîi încă o dată a felicitat oamenii cu ocazia victoriei lui Trump: ”Nu știu cum Trump își va onora promisiunea, privind Crimeea și relațiile cu Rusia. Însă, cel puțin, Trump a rupt cercul vicios al șoaptelor la nivelul mondial. Astăzi el mi-a dat mie speranța că SUA nu se va mai amesteca în politica internă a țarilor și nu va sprijini regimurile criminale și semi-bandiții, asemenea lui Plahotniuc și Poroșenco”.