Usatîi despre declarațiile lui Candu în NYT: Washinghtonului nu-i pasă că în Moldova, partidele de guvernare sînt finanțate de hoți

05 Octombrie 2016 1.047

Renato Usaîti a comentat declarațiile speakerului Parlamentului, Andrian Candu, citate de ziarul american New York Times.

„Candu s-a plîns în State că „rușii finanțează partidele politice în Moldova”. Să se lingușească pe lîngă Washington ca un cățeluș care latră spre Moscova – e unicul lucru cel poate face Candu”, a scris Usatîi pe Facebook. „Așa jocuri ei au făcut nu o singură dată. Și nu contează că „rușii”, după cum s-a exprimat specialistul în off-shoreuri, aici nu finanțează nimic. Contează altceva: Washingtonului nu-i pasă că partidele din Moldova sînt finanțate de hoți.

P.S. Dacă hoții vor încerca din nou să ne arunce pe cont bani de peste hotare și să ne scoată din alegeri sub pretextul finanțării din străinătate, îi așteaptă o răscoală. Candu, atît timp cît se află acolo, poate începe a cere azil. Ce este o răscoală, să întrebe tot acolo. Posibil, îi vor da să citească preambulul la Declarația de independență a SUA, unde scrie despre asta. Să-i dea foc, așa cum au făcut-o în 2009 cu Declarația moldovenească de independență, cred, că Candu nu va îndrăzni”.