Usatîi despre reformele lui Plahotniuc: este mai ușor să prinzi bandinții, cînd ei își pierd vigilența

13 Decembrie 2016 828

Renato Usatîi a comentat valul de așa numite reforme, care sunt ințiate de către regimul de la guvernare. ”Le place reprezentanților puterii să vorbească despre reforme, care, din spusele lor, sunt foarte importante.Reieșind din noutăți, în sfera socială sub reforme se subînșelege majorarea vîrstei de pensionare, iar în sfera social-economică – majorarea tarifelor”, a declarat el pe Facebook.


De pe 1 ianuarie, tarifele la energia electrică posibil vor fi majorate cu 60 la sută. Documentul deja a fost expediat către ANRE. Reforma justiției – un concurs fals pentru procurorul general și numirea acestuia de către un președinte, care este la sfrșitul mandatului ilegal. Totodată, reforma justiției – mai mulți deținuți politici și mai puțină luptă cu criminalitate și corupție.

Apropo, în sfera luptei cu corupția desemenea sunt implementate reforme: dacă în alte țări diferiții ”agramați” îi aruncă în închisoare pe viață pe cei care iau mită, iar în unele țări chiar sunt pedepsiți cu moartea, în Moldova cu ei organizează conferințe de presă. Spre exemplu o conferință a avut loc luni. Fiecare al doilea ar putea fi arestat, sau poate chiar fiecare.

Este și o reformă politică: numirea lui Plahotniuc în calitate de prim-ministru, introducerea circumscripțiilor uninominale și cumpărarea deputaților, precum și alte trăsături ale vieții politice din Moldova. Astfel, ”coordonatorul” amețește de la atîta succes. Este mai ușor să prinzi bandinții, cînd ei își pierd vigilanța.

P.S. Majorarea tarifelor la energia electrică poate fi evitată doar prin un protest întradevăr masiv”, a conchis Usatîi.