Usatîi, despre tragedia din Nisa: Se rupe inima de durere…

15 Iulie 2016 855

„Tragedia groaznică din Nisa a înspăimîntat întreaga lume. Atacul terorist a dus la moartea a zeci de nevinovați, oameni care nu bănuiau nimic, care au ieșit seara cu familiile pe malul mării pentru a se bucura împreună de focurile de artificii lansate cu ocazia sărbătorii. Multe victime sînt în stare gravă și, posibil, nu toți vor putea fi salvați”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul de Bălți, Renato Usatîi.

„Cel mai groaznic este că, potrivit informațiilor din Franța, printre decedați sînt mulți copii. Imposibil de imaginat, ce monstru trebuie să fii pentru a comite cu sînge rece o crimă atît de crudă și brutală, una fără de precedent. Se rupe inima de durere…

Au decedat cetățeni ai multor țări. Aceasta încă o dată subliniază faptul că în lupta împotriva terorismului nu trebuie să existe hotare naționale. Aici nu este loc pentru jocuri geopolitice și confruntări de interese. Durerea și suferința care o simt acum milioane de oameni din întreaga lume, care este alături de Franța, ne sugerează că doar unitatea poate izbăvi omenirea de ciuma teroristă. E timpul să înțelegem și aici, în Moldova, că sarcina de bază care trebuie să stea acum în fața politicienilor este nu dezbinarea după „vectorul de dezvoltare”, ci unitatea întregului popor.

Sper cu sinceritate că cei care au avut de suferit vor supraviețui. Sincere condoleanțe rudelor și apropiaților celor decedați…”