Renato Usatîi, despre ideea ministrului Apărării de a deschide un Muzeu al Ocupației sovietice: O să-l pun pe Șalaru paznic să aibă cu ce supraviețui la bătrînețe

29 Martie 2016 888

„Șalaru doar tot a crescut pe „mancă”, cum și Mișa Ghimpu și alții, și azi vezi că au fost ocupați. Noi încă trebuie să ne clarificăm cînd au fost „anii ocupației”. Astăzi sau în acei ani sovietici cînd am trăit?!”, susține liderul „Partidului Nostru”.

 

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, se arată indignat de ideea ministrului Apărării, Anatol Șalaru de a deschide un Muzeu al ocupației sovietice în care în calitate de „exponat” să fie și tancul-monument de la Bălți. Potrivit liderului „PN”, monumentele trebuie lăsate în pace, așa cum sînt, iar cine dorește să depună flori să o facă, fie la „piatra lui Ghimpu”, din fața Guvernului, fie la tancul-monument, instalat pe postament în centrul municipiului Bălți, în cinstea eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

„Am spus de mai multe ori. România l-a avut pe Antonescu, Germania – pe Hitler, Moscova – pe Stalin. Au fost mai multe personaje care, cu părere de rău, au lăsat o pată în istorie. Mișa Ghimpu dacă-i de la Costiujeni și și-a pus piatră în față la Guvern, tot e monument, înțelegeți?! Trebuie să lăsăm monumentele în pace așa cum sînt ele. O să mă duc și eu și o să pun cîte o floare. Dar acum Ghimpu mă provoacă ca într-o noapte să-i scot piatra și să i-o duc ori în față la Cotroceni, ori la Colonița”, a spus Renato Usatîi în cadrul conferinței de presă.

Liderul „Partidului Nostru” a mai spus că după toate acțiunile care le-a avut PL-ul în ultimele luni sau chiar în ultimul an, „astăzi el ajuns doar la faptul ca să-și mențină ratingul pe muzee de ocupație sovietică”. „După ce a făcut jocul lui Plahotniuc și în Parlament, și la acțiuni de protest, și tot ce a făcut PL-ul în frunte cu Ghimpu, ce a dus la faptul că astăzi PL are un rating nu mai mult de 4,5% în cel mai bun sondaj.

Astăzi, n-o să-i ajute nici Muzeul ocupației sovietice, că în acel muzeu o să-l pun pe Șalaru storoj (Ru1.md – paznic) ca să aibă bani la bătrînețe, să aibă cu ce supraviețui, unica sursă de existență. Că, la urma urmei, avem mai mulți politicieni, unii dintre care merg la orice ca să-și mențină partidul”, a mai spus Usatîi.