Usatîi despre “lovitura de stat”, multiplicată de “Publika”: “Voi clarifica, cine are nevoie de această provocare”

17 Ianuarie 2016 1.314

Liderul “Partidului nostru” apare în eter direct din salonul avionului pe ruta Chișinău-Moscova

“Eu urmăresc cu luare aminte propaganda, lansată în eter de canalul TV” Publica», – a observat Usatîi. – Văd cine este lăudat de postul “Publica” și pe cine acesta îl face calicul lumii. S-au adunat mai multe întrebări. “Publica”, afirmă că a lipsit “reacția lui Usatîi”. Reacția mi-am exprimat-o ieri pe scena mitingului. Decât să umple eterul cu emisiuni ”Livada și grădina”, ar arăta mai bine care este reacția mea. Până la urmă, voi dezlega ițele ca să înțeleg ce a fost asta. N-am propus și n-am dat nimănui nici un fel de ruble, și oricum vom afla noi ce reprezintă această ”secvență sonoră”, cu ce scop a fost aranjată, care este sensul provocației și de ce ”Publica” m-a logodit cu platforma DA. Să tot moșmolești două zile în eter că Usatîi și Platforma cu cineva de la Moscova pregătește o lovitură de stat, este prea din cale afară. ”

 

Renato Usatîi a spus, de ce zboară în Federația Rusă.

“Lenin a stat în colibă, iar eu voi sta în baie și voi medita ce vom face în continuare. Dacă e să vorbim serios, am programat, de fapt, o mulțime de întrevederi. Vedeți ce se întâmplă pe drumuri, toate sunt înzăpezite. Dis-de-dimineață trebuie să semnez documentele, pentru ca primele două Kamaz-uri din Rusia, complet dotate, cu mecanisme de presărat nisip și toate celelalte să poată lua calea spre Moldova, deoarece noi la Bălți tehnică aproape n-avem deloc”.

Comentand evenimentele referitoare la constituirea “majorității pro-Plahotniuc” Renato Usatîi a spus: “vedeți ce se întâmplă în ultimele zile, acum este foarte important să nu facem greseli și să surclasăm acești tovarăși. Reamintesc că țara trebuie să se afle în regim de pregătire completă în orice zi, de îndată ce oligarhii vor încerca să aleagă un nou prim-ministru, pentru a-i ajuta să nu facă acest lucru. Vreau să le spun tuturor transfugilor din Partidul Democrat Liberal și altor care s-au aliat cu această uniune. Noi numaidecât vom veni la putere și vom porni neapărat dosare penale privind mituirea parlamentarilor. Probleme vor avea și cei care au dat bani, și cei care au luat. Mi-e teamă că banii pe care i-ați luat vor fi puțini pentru avocați”.

Adresându-se către utilizatorii reţelei Internet, care l-au urmărit în direct pe facebook pe Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru” a spus: „Prieteni, vă voi ţine la curent în regim on-line, despre tot ce se întâmplă. Voi prelua legătura cu voi mai târziu, dacă se vor produce evenimente şi mâine de la Moscova de asemenea voi prelua legătură cu voi. Dacă în Moldova se va începe ceva serios, voi găsi un charter prin cunoscuţi şi voi sosi, voi ţine situaţia sub control.

Am văzut reacţia lui Kosovan, care a vorbit la „Publika”. Îl cunosc de mulţi ani pe acest om. Când lucra la MAI, la una din conferinţele de presă, el spunea că Usatîi nu are atribuţie la vre-o grupare, este un cetăţean loial. Iar acum el spune că „răsturnarea puterii de stat a început să fie pregătită încă doi ani în urmă”. Ași vrea să-l întreb: Domnule Kosovan, înţeleg bine că sunteţi impus să-i țineți isonul Partidului Democrat. Dar timp de doi ani poți pregăti planul celui de-al treilea război mondial și-l poți realiza chiar. Doi ani să pregătești lovitura de stat în Moldova? Vă dați seama ce vorbiţi… Prieteni, fiți vigilenți, urmăriţi mesajele, care apar în reţelele de socializare. Dacă vor încerca iarăşi să-moi blocheze facebook-ul, am alte canale. Vă cuprind, celora care sunt la Moscova, salut cordial”, – a spus Renato Usatîi.