Usatîi la TV7: sarcina principală a lui Plahotnic este acum distrugerea integrității opoziției

23 Ianuarie 2016 837

Liderul ”Partidului Nostru” a declarat că nu mai vede nici un sens în tratativele de salon cu ”curtenii” regimului

 

”Dar mai există un mic considerent. Când Plahotniuc coordona cu americanii componența cabinetului de miniștri, iar la acel moment era deja clar că nu el va fi prim-ministrul, a fost întrebat ce vor spune oamenii. Plahotniuc a dat asigurări: vom face în așa fel, că oamenii vor bate din palme”, – a spus Renato Usatîi în eterul postului televizat Politica la TV7, răspunzând la întrebarea Nataliei Morari despre rolul Statelor Unite în numirea guvernului Pavel Filip.

– Însă se scurge o zi de proteste, a doua, a treia, și toți înțeleg că deja duminică în piață vor veni să protesteze 100 de mii de oameni. Lui Plahotniuc i se spune: toate nu sunt așa, precum ne-ați promis!”

Liderul ”Partidului Nostru” consideră că factorul decisiv, care a trezit dubiile SUA în sensul susținerii cabinetului de miniștri, controlat de Partridul Democrat, a devenit unirea forțelor de opoziție. Pentru prima dată în istoria Moldovei la un protest solidar au ieșit toate forțele de opoziție, indiferent de viziunile politice.

În opinia lui Ustaîi, acum sarcina principală a lui Plahotniuc este aplicarea unei lovituri asupra integrității protestatarilor.”Este pregătit în regim de urgentă scurgerea unui material de compromitere. El le-a ordonat oamenilor săi: faceți ce vreți, dar duminică Usatîi, Dodon și Năstase să nu apară împreună pe scenă”,- a spus liderul ”Partidului Nostru”.

Renato Usatîi a declarat că eventualele negocieri cu Partidul Democrat sunt absolut lipsite de sens.

Comentând briefing-ul speaker-ului parlamentului Adrian Candu, Usatîi a spus: ”Candu reproduce exact ceea ce îi scriu în hotelul ”Nobil”. Când am procedat la o întrevedere cu acesta, am dat greș. La negocieri trebuia invitat Plahotniuc. Este clar că urmează să discuți cu stăpânul, ce sens are să vorbești cu un curtean?… De aceea, dacă doresc negocieri, îi așteptăm duminică în piață. Să vină Candu și Plahotniuc, le vom garanta securitatea. Dar luni nu vom intra nici într-un cabinet al acestora”.

”Plahotniuc este un tip care sugrumă treptat. Acum este cuprins de panică, el nu are soluții, nu știe ce să facă mai departe. Și de aceea astăzi Plahotniuc încearcă să ne implice în careva tratative, pentru a obține răgaz, iar între timp să facă ceva. Anume o greșeală de acest gen a comis-o Filat”, – a adăugat liderul ”Partidului Nostru”.

Comentând anunțurile privind ”pomenele sociale” din partea Partidului Democrat, cu promisiuni de a reduce prețurile la produsele de primă necesitate, Usatîi a spus: ”E prea târziu. În situația creată la zi, chiar dacă Plahotniuc va plăti cumpărătorilor pentru fiecare franzelă câte un leu, aceasta nu va rezolva problema. Trenul deja a plecat”.

Usatîi a comunicat că, pentru prima dată în istoria protestelor din Moldova, oamenii revin de după hotare, pentru a lua parte la manifestații. ”Oamenii sunt prea revoltați. Vin de pretutindeni, din Portugalia, de la Roma, nu sunt bilete nici la tren, nici la avion. Aproximativ două mii de oameni sosesc astăzi acasă”, – a spus el.