Usatîi la Forumul Civic: Cabinetul Filip trebuie demisionat

29 Ianuarie 2016 769

Liderul ”Partidului Nostru” consideră că acest eveniment se va produce la următoarea ședință a Parlamentului, la care trebuie să participe toată țara

 

«Știm cu toții prea bine că statul Moldovei este capturat și astăzi majoritatea cetățenilor așteaptă din partea noastră o decizie, – a spus președintele ”Partidului Nostru” Renato Usatîi, la Forumul Civic, care și-a început activitatea pe 29 ianuarie».

– Clar lucru, așa-numita ”majoritate parlamentară” este nelegitimă. Ea a fost creată prin mituire, unii au primit 200 de mii de euro, alții 500 de mii, altcineva – un milion, dar, oricum ”majoritate” a fost cumpărată.

Mai mult ca atât, această ”majoritate ” este nelegitimă, deoarece este un produs, inclusiv al scrutinului din 30 noiembrie 2014, când liderul curselor parlamentare, ”Partidul Nostru”, a fost eliminat neregulamentar din campania electorală.

Pot spune acum că se mai pregătește un alt ”furt al secolului”. La ordinul Partidului Democrat a fost întreprinsă emisiunea titlurilor de valoare în sumă de circa 100 de milioane de euro și mulți proprietari de bănci sunt impuși să cumpere aceste hârtii inutile lor.

Am desfășurat multe marșuri și acțiuni de protest. Dar sunt de părerea că, astăzi, nu este tocmai momentul potrivit pentru a marșălui în continuare.

Actualmente, în țara noastră se impune deja mobilizarea cetățenilor, pentru ca să fim gata cu toții să venim la Chișinău. Dacă ne referim la idei, consider că cea mai corectă ar fi participarea întregii țări la ședința următoare a Parlamentului.

La moment, soluția pentru problema obținerii alegerilor parlamentare este demisia Guvernului Filip. Când colegii noștri deputați vor pune la vot inițiativa demiterii cabinetului de miniștri, noi vom veni cu toată țara la Parlament și vom asigura dreptul poporului să participe la ședință.

Dacă această ședință a Parlamentului va fi amânată, atunci poporul va putea participa la ședința Guvernului, este la fel o idee bună”.

Este important ca luăm o decizie unanimă,- a spus Rento Usatîi, la finele ședinței de astăzi a Forumului Civic, – și să facem tot posibilul ca SRL ”Plahotniuc” să-și înceteze existența”.