Usatîi: Stihia a dat peste Bălți, toată ziua am eliminat urmările

04 Iulie 2016 910

„Asupra Bălțiului a dat stihia. Serviciile comunale au eliminat urmările toată ziua. Lucrările încă continuă. Cele mai periculoase momente sînt depășite”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul de Bălți, Renato Usatîi.

„Vizavi de intrarea mică a uzinei Lenin, un copac a căzut peste troleibuz. Copacul a fost luat, troleibuzul tractat. În locurile în care copacii au căzut peste liniile de electricitate sau exista asemenea pericol, s-a lucrat prioritar. Cea mai complicată situație – în curtea din strada Boris Glavan, 33. Un copac a căzut peste o casă de locuit. Lucrările au continuat pînă seara tîrziu. Plus la toate, urmează o zi grea de curățenie generală. Din fericire, s-a trecut fără jertfe”.

Primarul a publicat pe Facebook poze cu lucrările angajaților care au lichidat urmările stihiei asupra străzilor din Bălți.

Potrivit presei, în cea de-a doua jumătate a zilei de 3 iulie, asupra orașului Bălți s-a năpustit un vînt puternic și o ploaie torențială, în unele sectoare ale orașului vîntul doborînd copaci care au afectat sîrmele de electricitate, liniile de troleibuz, magistralele.