Usatîi: La balanța Ministerului Transportului, Gara Auto degradează – transmiteți-o Bălțiului

27 Iulie 2016 732

Ministerul Transporturilor nu susține în niciun fel starea Gării Auto Bălți, instituție care în oricare alt oraș este cartea de vizită, văzînd-o pe care turiștii își fac prima impresie despre localitate.

La ședința Consiliului municipal Bălți de miercuri, primarul Renato Usatîi a propus să se adreseze cu o scrisoare către organele centrale ale puterii executive prin care să ceară transmiterea Gării la balanța autorităților locale.

 

„Trebuie să scriem o scrisoare deștepților de la Chișinău. Cu această Gară Auto ei nu fac nimic. Iar în loc să fie o instituție care înfrumusețează orașul, Gara Auto degradează”, a declarat primarul.
Gara Auto Bălți este într-un hal fără de hal: peroanele și locurile pentru parcare a autobuselor și maxi-taxi-urilor necesită reconstrucție urgentă. Gara Auto nu este deloc modernizat, în schimb, cu fiecare mașină intrată pe teritoriul său, se ia plată pentru parcare și tranzitare.

Potrivit șefului Gării Auto Bălți, Vitalie Șaragov, motivul stării dezastruoase este lipsa finanțării din partea Ministerului Transportului și Infrastructurii Drumurilor, în subordonarea căruia este Gara Auto de la Bălți.
Precizăm că taxele achitate de unitățile de transport la intrarea pe teritoriul Gării Auto, de asemenea sînt transferați pe contul Ministerului.