Usatîi – doctorilor: Voi ați dat jurămîntul lui Hipocrate, iar eu jur că voi face totul pentru ca să se îmbunătățească condițiile voastre de muncă!

17 Iunie 2016 924

Primarul de Bălți a felicitat lucrătorii medicali și farmaciștii cu ocazia sărbătorii lor profesionale

 

„Permiteți-mi din toată inima să vă felicit cu ocazia sărbătorii profesionale”, s-a adresat primarul de Bălți, Renato Usatîi, către medicii care au participat la ceremonia de sărbătorire a Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, care se sărbătorește anual în cea de-a treia duminică a lunii iunie.

 

„Noi trăim într-o perioadă deloc simplă”, a spus Usatîi. „Dar dumneavoastră salvați oamenii, le dați speranță la mii de oameni. Înțeleg perfect, și toți înțeleg, că astăzi vă confruntați cu multe probleme. Deseori sînteți criticați. Dar, în același timp, toți trebuie să înțeleagă că mai întîi oamenii au nevoie de condiții normale de muncă și trebuie să primească un salariu decent, iar ulterior să se ceară de la ei rezultate, cele pe care le cer astăzi de la voi, conform standardelor europene”.

 

Subliniind că el mereu încearcă să susțină lucrătorii medicali, să participe în viața instituțiilor medicale, Renato Usatîi a anunțat despre noile sale inițiative în domeniul colaborării internaționale prin schimb de experiență a medicilor moldoveni cu colegii din Sankt-Petersburg și Republica Cuba, cunoscută prin nivelul înalt al îngrijirii medicale.

„Voi face tot ce stă în puterile mele pentru a ne mișca doar înainte”, a spus Usatîi. „Voi ați dat jurămîntul lui Hipocrate, iar eu jur că voi face totul pentru ca să se îmbunătățească condițiile voastre de muncă, să sporească bunăstarea voastră, pentru că fără asta nu vom putea crește o țară sănătoasă. Vă mulțumesc încă o dată, dar am și o felicitare specială pentru toți cei care acum sînt la locul de muncă. Vă mulțumesc!”