Usatîi: Falsificările masive în favoarea candidatului lui Plahotniuc vor scoate oamenii în stradă

26 Octombrie 2016 1.128

Victoria candidatului oligarhului Vladimir Plahotniuc – Marian Lupu, în rezultatul falsificărilor alegerilor prezidențiale, va scoate la proteste sute de mii de oamenii.

Despre aceasta a declarat în cadrul unei conferințe de presă, președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

„El vrea să-l bage pe Lupu pe orice căi posibile, rating-ul căruia nu depășește trei procente, iar ei îi desenează 13-14%, și, judecînd după toate el va ajunge la 20%. De aceea, să afirmi că alegerile în Moldova vor fi corecte, nu avem niciun motiv”, a declarat Usatîi.

În context, el a subliniat, că victoria lui Lupu, în rezultatul falsificărilor la alegerile prezidențiale vor scoate în stradă sute de mii de oameni – „noi vom lupta, noi sîntem gata să ieșim pe străzi și, credeți-mă, aflarea mea la Moscova nu va încurca nimănui. Am sute de mii de susținători în toată țara!”

El a subliniat că autoritățile deja pregătesc motive pentru acțiuni masive de protest. „Ei, pe de o parte, declară că la alegeri va participa un număr maxim de observatori. Dar nimeni dintre observatori nu va putea vedea buletinul ștampilat aflat în buzunarul funcționarului public”, a declarat el.

În acest context, Usatîi a atras atenția și la datele CEC privind numărul de alegători, care nu corespund cu numărul locuitorilor care locuiesc în Moldova – „în țară locuiesc nu mai mult de 2,3 milioane de cetățeni, iar buletine de vot au fost tipărite 3,3 milioane”.