Usatîi: Oamenii din toată țara vor ca opoziția să participe la alegeri

06 Septembrie 2016 717

Liderul „Partidului Nostru”, a comentat declarațiile președintelui PCRM, Vladimir Voronin, cu privire la participarea la alegerile prezidențiale a formațiunilor politice de opoziție.

 

„Vladimir Voronin spune că alegerile din data de 30 octombrie sunt ilegale și amintește ca eu încă în primăvară am spus acest lucru. O rectificare. Am spus, spun și voi spune acest lucru. Aceste alegeri sunt ilegale din simplul motiv că Curtea Constituțională nu poate modifica Constituția. Ea poate fi modificată doar de Parlament”, a scris Usatîi pe Facebook. „De nenumărate ori am propus ca toată opoziția să boicoteze alegerile, dar astăzi la ele participă toți, cu excepția lui Vladimir Voronin, de care nimic nu depinde”.

„În aceste condiții, Partidul Nostru nu poate rămânea în afara procesului politic. În ultimele luni am primit din raioane sute și mii de apeluri să mă implic în alegeri, să înaintez un candidat la funcția de președinte. Da, alegerile sunt ilegale, dar oamenii vor ca opoziția să participe la ele. Oamenii nu vor sa aleagă între Lupu, Leancă și Ghimpu. Și noi participăm la alegeri pentru a oferi poporului o alternativă acelui proces de distrugere cu care se confruntă în ultimii ani”, a subliniat Usatîi.