Usatîi – Karasin: fără participarea Rusiei reglementarea transnistreană este sortită eșecului

30 Martie 2016 726

Liderul „Partidului Nostru” a analizat situația din Moldova cu ministrul adjunct al MAE-ului Rusiei

 

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi s-a întîlnit cu adjunctul Ministrului Afacerilor Externe ale Federației Ruse, Grigorii Karasin. Despre aceasta Usatîi a comunicat prin intermediul paginii sale de Facebook.
„În discuția cu diplomatul rus, a fost exprimat punctul de vedere asupra situației din țară, perspectivele dezvoltării evenimentelor și posibilitățile de îmbunătățire a relațiilor moldo-ruse. Consider că principalele direcții de dezvoltare a colaborării sînt în domeniile economic, dar și politic”, a spus liderul „Partidului Nostru”. „Moldova trebuie să întreprindă eforturi pentru reluarea dialogului îndreptat spre întărirea relațiilor comerciale bilaterale.

A fost atinsă și tema migrației de muncă. Sute de mii de cetățeni ai RM muncesc pe teritoriul Rusiei și este important ca ei să se afle acolo legal, iar drepturile lor de muncă să fie protejate.

Un vector separat de colaborare dintre Chișinău și Moscova este reglementarea transnistreană. Fără participarea Federației Ruse orice acțiuni în această direcție sînt sortite eșecului”.