Usatîi: La judecătorie au fost concentrați peste o mie de polițiști, vor să înșele protestatarii

15 Februarie 2016 733

Liderul „Partidului Nostru” consideră că amînarea deciziei de judecată are loc cu scopul de a combate intensitatea protestului și a-i scoate pe condamnați din clădire

 

„Judecătorii deliberează deja 2 ore și 40 de minute. Este clar că așteaptă ca oamenii să plece, – a spus Renato Usatîi în coridorul Judecătoriei sectorului Rîșcani, unde are lor procesul asupra „grupului Petrenco”.
– Acum către judecătorie sînt atrase forțe suplimentare ale poliției. Dacă la începutul pichetului în jurul Judecătoriei erau în circa o sută de polițiști, atunci acum numărul lor este de peste o mie, inclusiv cei care așteaptă în autobuzele parcate în cartierele din jurul instanței. Însuși faptul unei asemenea concentrări ale polițiștilor vorbește despre faptul că decizia este din start pregătită, iar autoritățile pregătesc evacuarea condamnaților din sala de judecată.

Vom vedea cum vor evolua evenimentele și vom acționa după situație. În orice caz, lui Plahotniuc nu-i va reuși la fel de bine, precum a fost planificat pentru ziua de astăzi”.

„Ședința de astăzi a demonstrat clar și întregului popor și acelor reprezentanți ai partenerilor externi care au participat la ședință, că astăzi cei care conduc Republica Moldova și cărora le-a fost încredințat să desfășoare reforme, în practică sînt niște criminali ordinari care uzurpează puterea, a declarat Usatîi. – Ei încă odată au demonstrat că în Moldova nu există o justiție corectă.

În fața instanței continuă pichetul miilor de manifestanți, adunați în urma îndemnului lui Usatîi. Aceștia solicită eliberarea imediată a deținuților politici din „grupul Petrenco”. Potrivit jurnaliștilor, diplomații străini împreună cu rudele condamnaților se află în interiorul clădirii.