Usatîi: Modificînd sistemul de vot Plahotniuc își va subordona pentru zeci de ani înainte parlamentul

23 Ianuarie 2017 860

Oligarhul Vladimir Plahotniuc vrea să „distrugă sistemul pluripartidist”, deoarece aceasta este singura sa șansă de a se menține la putere, susține primarul de Bălți Renato Usatîi.

 

Într-o postare pe Facebook, Usatîi a declarat că Plahotniuc va recurge la modificarea sistemului electoral deoarece „partidele pe care le controlează au falimentat” și nu mai au nicio șansă să se mențină la putere în condițiile actualului sistem de vot.

„Singura șansă de a opri aceste lucruri este de a protesta. Nu mai putem suporta așa ceva. Chiar și ilegalități mai mici ar trebui să scoată în stradă zeci de mii de oameni. Spre exemplu în România de o săptămână se protestează împotriva inițiativei social-democraților de a-i amnistia pe funcționarii corupți. Social-democrații români sunt partenerii PD-ului lui Plahotniuc. Iar PD-ul este cuibul corupției moldovenești”, a declarat Usatîi.

În aceste condiții, el îndeamnă cetățenii să ia exemplul românilor și să se opună fărădelegilor puterii „în frunte cu Plahotniuc”.

„Plahotniuc pregătește un nou atac asupra Moldovei. Modificând sistemul de vot el își va subordona pentru zeci de ani înainte Parlamentul. Va putea obține controlul pe viață asupra țării”, a avertizat Renato Usatîi.

El susține că Plahotniuc are de gând să modifice legislația electorală în așa fel încât toți deputații să fie aleși în circumscripții uninominale.