Usatîi și „Partidul Nostru” au înaintat candidatura lui Dumitru Ciubașenco la funcția de președinte al RM

31 August 2016 659

CEC a înregistrat grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea înaintării candidaturii lui Ciubașenco pentru participarea la alegerile prezidențiale

 

Astăzi, Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor privind înaintarea lui Dumitru Ciubașenco în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Candidatul „Partidului Nostru” a fost primul care a depus actele necesare.

Decizia privind înaintarea lui Ciubașenco la alegerile prezidențiale a fost luată în dimineața zilei de 31 august cu vot unanim al Consiliului Național al „Partidului Nostru” în frunte cu președintele formațiunii, Renato Usatîi.

„Dumitru Ciubașenco este omul care nu a participat niciodată în scheme de corupție, mereu a pledat pentru adevăr și a refuzat orice propuneri prin care autoritățile i-ar fi pătat numele”, a spus la ședința Consiliului Național Renato Usatîi. „Ciubașenco este un patriot adevărat, despre care pot fi spuse doar lucruri bune. Chiar și „analiștilor” angajați de Plahotniuc la posturile lui de televiziune le-a fost rușine să-l critice”.

„Noi mergem la alegeri și vom lupta pentru victorie”, a declarat Usatîi.

Sub aplauzele activiștilor „Partidului Nostru”, care au participat la ședința Consiliului Național, Dumitru Ciubașenco a mulțumit pentru încrederea oferită de membrii formațiunii.

„Ne îndreptăm spre victorie în modul cel mai serios. Avem nevoie de victoria la alegeri pentru a lichida regimul lui Plahotniuc”, a spus Ciubașenco. „Aceste alegeri sînt foarte importante, iar dacă nu vom învinge acum, atunci peste doi-trei ani regimul oligarhic va extermina țara. Vom învinge!”

Depunerea actelor la CEC a avut loc în prezența președintelui „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, și peste o sută de membri ai grupului de inițiativă și susținătorilor formațiunii politice, care au mers la clădirea Comisiei Electorale, pentru a-și susține candidatul.

Procedura de înregistrare a documentelor la CEC a avut loc fără incidente. Membrii CEC, care au primit documentele, i-au urat lui Ciubașenco și „Partidului Nostru” succese la alegeri.