Usatîi și Ciubașenco au dat startul colectării semnăturilor în toată Moldova

03 Septembrie 2016 967

Renato Usatîi și Dumitru Ciubașenco au dat startul campaniei de colectare a semnăturilor pentru înregistrarea lui Ciubașenco în calitate de candidat la alegerile președintelui Republicii Moldova. Despre aceasta aceștia au declarat la o conferință de presă improvizată, care a avut loc în fața oficiului poștal din centrul Chișinăului.

 

„Noi știm că avem sute de mii de susținători în întreaga țară. De dimineață am fost informat că nu există probleme cu colectarea semnăturilor, oamenii vin cu mare entuziasm, atunci cînd află despre candidatul nostru”, a declarat Renato Usatîi pentru jurnaliști.

„Am luat decizia cu Dumitru Alexeevici să participăm la colectarea semnăturilor în toată țara. Planificăm să participăm astăzi în Chișinău, după care vom merge la Cahul, iar din Cahul vom trece prin Comrat. Așa va fi în fiecare zi, pentru că, dacă cineva vrea să îndeplinească cincinala și să arate că pot colecta semnăturile necesare în 24 de ore (este vorba despre unele informații precum că în instituțiile de stat din raioanele țării, angajații sînt impuși să semneze pentru candidatul PD. – Ru1.md), atunci noi, vrem să fie o acțiune populară de colectare a semnăturilor în favoarea candidatului nostru”, a spus Usatîi.
„Poate că asta nu va fi atît de rapid, dar noi vrem să vedem un număr cît mai mare de oameni. Deja am primit mii de scrisori, mesaje pe rețelele de socializare, că foarte mulți vor să facă cunoștință personal cu Dumitru Alexeevici, să-i strîngă mîna, iar asta mă bucură”.

„Astăzi începem colectarea semnăturilor pentru înregistrarea mea în calitate de candidat”, a spus, la rîndul său, Dumitru Ciubașenco pentru jurnaliști. „Fiecare semnătură pentru candidatul „Partidului Nostru” este o semnătură pentru schimbarea puterii în Moldova”, a subliniat el. „Programul nostru e simplu și ușor de înțeles. Noi ne asumăm sarcina că primul decret semnat de președintele ales va fi cel de dizolvare a Parlamentului, iar asta va deschide calea spre alegerile parlamentare anticipate. În rezultatul acestor alegeri trebuie să fie formată o guvernare normală, care va începe să construiască un stat normal. Îi îndemn pe toți să-și lase semnătura în septembrie, iar în octombrie să-și dea votul împotriva regimului actual, împotriva lui Plahotniuc. Asemenea oameni în Moldova sînt majoritatea, iar eu sînt convins că ei ne vor susține.
Renato Usatîi și Dumitru Ciubașenco au confirmat că candidatul „Partidului Nostru” și tot partidul acționează în echipă și au un scop unic.

„Cei care scriu că „iată, pentru Usatîi aș vota în primul tur, dar pe Ciubașenco îl cunoaștem rău”, vreau să le spun: Ciubașenco sîntem noi, iar noi sîntem Ciubașenco. Nu trebuie să fim dezbinați acum”, a spus Renato Usatîi. „Da, Dumitru Alexeevici nu e membru de partid. Iar grație acestui fapt, știu că pentru el vor vota și cei care anterior n-au votat pentru „Partidul Nostru”, iar noi vom obține tot ceea ce ne-am dorit”.

„Pe rețelele de socializare au apărut glume despre candidatul „Renato Ciubașenco” sau „Dumitru Usatîi”, a spus, la rîndul său, Dumitru Ciubașenco. „Nu sîntem împotrivă. Eu cred că vom reuși să formăm un tandem care va oferi rezultate foarte bune pentru Moldova. Puterea „Partidului Nostru”, popularitatea și autoritatea lui Renato Gheorghievici, înmulțită la pregătirea și decizia mea de a face ceea ce am planificat, vor aduce rezultatul așteptat”.