Usatîi finanțează pregătirea unui sportiv din Bălți către Olimpiada-2016 din Rio de Janeiro

08 Iulie 2016 855

La Jocurile Olimpice care vor avea loc în această vară la Rio de Janeiro va participa și bălțeanul Alexandru Șpac – halterofil care a primit dreptul de a participa la olimpiadă grație muncii asidue și recordurilor stabilite la diverse competiții internaționale. Halterofilul bălțean va evolua în categoria 77 de kilograme. Recordul său personal este de 202 kg.

Ajutor pentru pregătirea către Jocurile Olimpice Alexandru o primește de la primarul de Bălți, Renato Usatîi.

 

Alexandru practică acest sport pe parcursul a 20 de ani. Potrivit lui, tatăl său l-a ajutat să se decidă. Tot el a fost și unicul său antrenor.

Leonid Șpac este încercat acum de emoții puternice. Fiul și elevul său va participa la o asemenea manifestație prestigioasă.

Antrenamentul zilnic ocupă nu mai puțin de șapte ore. Mai mult, Alexandru urmează și o dietă strictă. Sportivul recunoaște că uneori este invidios pe cei care au mai mult timp liber. Dar această încercare dispare imediat ce atinge noi victorii.

Vicepreședintele Federației Naționale de Haltere, Vadim Vacarciuc, a precizat că halterofilii moldoveni au toate șansele să se evidențieze la Olimpiada de la Rio de Janeiro – bălțeanul urmînd să ajungă acolo în componența delegației.

O problemă este că, de la un an la altul, tot mai puțini sportivi moldoveni participă la Jocurile Olimpice. Vadim Vacarciuc consideră că aceasta se întîmplă din cauza înrăutățirii situației economice din țară.
Alexandru speră la o victorie și face tot posibilul pentru a ajunge la succes. Acesta spune că în sport nu există hotare.