Usatîi: „Eurointegrarea” prin care în Moldova ascundeau hoția și ineficiența și-a pierdut orice sens”

24 Iunie 2016 849

Liderul „Partidului Nostru”, primarul de Bălți, Renato Usatîi a comentat pe pagina sa de Facebook rezultatele referendumului din Marea Britanie, la care majoritatea cetățenilor au votat pentru ieșirea acestei țări din componența UE

 

„Recomandările și susținerea morală a lui Filip nu au ajutat Marea Britanie să rămînă în Uniunea Europeană și UE, în următorii ani, poate să-și înceteze existența. Este clar de ce omul își făcea așa griji. „Eurointegrarea” comodă, prin care politicienii din Moldova ascundeau hoția și ineficiența și-a pierdut orice sens”, a scris el.
Anterior Usatîi s-a arătat sceptic față de declarația premierului Pavel Filip, în care acesta a pledat împotriva ieșirii Marii Britanii din UE. „Problemele unei țări mici sînt infime pentru aceste personalități ambițioase, de aceasta îi propun domnului Filip să candideze la funcția de prim-ministru al Marii Britanii”, a scris atunci Usatîi pe Facebook.
Amintim că adepții ieșirii Marii Britanii din UE au învins la referendum, depășind bariera de 16,7 milioane de voturi ale alegătorilor. Potrivit datelor oficiale, pentru ieșirea țării din componența UE au votat în jur de 52% dintre britanici. Comentînd rezultatele, premierul Marii Britanii, David Cameron a declarat că acestea reprezintă un „ghid pentru acțiune”. De asemenea, el a declarat că își va depune demisia pe parcursul următoarelor trei luni. Potrivit lui, un premier nou trebuie să ducă tratativele cu Uniunea Europeană.