Usatîi: ” Cu cît mai des critic americanii – cu atît mai des reacționează Rise-ul din Bucuresti”

11 Noiembrie 2016 1.210

Noile încercări de a-l discredita pe Renato Usatîi și poziția sa politică, sunt strîns legate de alegerile prezidențiale, consideră liderul ”Partidului Nostru”.

Opinia sa Usatîi și-a exprimat-o pe blogul său, în legătură cu lansarea filmului, autorii căruia sunt jurnaliștii de la Rise România. ” Cu cit mai des eu î-i critic pe americani, cu atît mai des reacționează RISE de la București. La RISE Moldova stau băieți de treabă, însă la RISE-ul de la București stă Mihai Munteanu – același jurnalist, care mi-a ”încleiat” filmul celebru ”Asasin în lege”, în care 80 la sută de video reprezintă arhiva mea personală”.

Reieșind din declarațiile autorilor filmului, jurnaliștii încearcă să-l acuze pe Usatîi, pentru faptul că liderul ”Partidului Nostru” ar întreține relații cu Plahotniuc. Remarcăm, că acuzații similare, au fost lansate de mai multe ori, însă așa și nu au mai fost demonstrate. Astfel, Usatîi a pus la îndoială faptul că autorii filmului vor proceda corect și vor publica declarațiile lui integral. ”Domnul Munteanu terminați cu combinațiile voastre. Eu înțeleg că sunteți un pic la SRI, un pic la CIA, însă dacă publicați interviul meu, publicați-l integral”, a declarat Usatîi.

Totodată, Usatîi, in cadrul video postării, a prezentat înregistrarea convorbirii telefonice cu jurnalistul, care a cerut de la liderul ”Partidului Nostru” să-i acorde un interviu. Jurnalistul i-a spus lui Usatîi că interviul este necesar pentru a-l presa pe Plahotniuc. În același timp, Usatîi a pus doar o condiție – ca interviul să fie publicat integral. ”Mîine vom afla, dacă d-nul Munteanu își va onora promisiunea, dacă va publica actele despre offshore, care au cumpărat acțiunile de la Universalbanc, care s-au judecat cu Gorbunțov ”, a spus el.

Astfel, Usatîi s-a arătat indignat pentru faptul că în 2014 RISE România n-a publicat interviul lui Usatîi, în cadrul căruia el a explicat, ce legătură cu offshore aveau Plahotniuc și Filat. Mai mult ca atît, liderul ”Partidului Nostru” a declarat că Munteanu i-a cerut, să nu facă declarații, în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” despre faptul că offshore îi aparțin lui Plahotniuc. ”El mi-a cerut să nu declar nimic despre faptul că offshore de la ”Universalbanc” îi aparțin lui Plahotniuc. „Să facem o bombă de la RISE”.

În concluzie Usatîi sa adresat către autorii filmului: ”Terminați cu asocierea mea cu deferiți potlogari, cum o face RISE”. Liderul ”Partidului Nostru”, consideră că lansarea filmului, în ajunul alegerilor nu este o simplă coincidență. ”Eu cred că sensul publicării acestui film este de a rupe din context declarațiile din timpul cela, cînd eu îl criticam pe Dodon. Astăzi noi ne aflăm în situația, în care pe de o parte este Departamentul de stat al Statelor Unite și Maia Sandu, care vor încerca să unească Moldova cu România. Pe da altă parte este Dodon, despre care se vehiculează diferite zvonuri, însă poziția politică a Partidului Socialiștilor este similară cu cea a ”Partidului Nostru”.

”Avem foarte mult de lucru. Eu mă mișc înainte în ceea ce ține de Plahotniuc. După ce v-om afla rezultatele alegerilor, noi împreună vom cere de la președinte să treaca pe parte popurului și să pună capătul regimului lui Plahotniuc”, a conchis Usatîi.