Usatîi: lupta cu corupția în Moldova este la fel ca și pescuitul la postul Discovery: au prins, au arătat și au dat drumul

09 Decembrie 2016 1.000

Renato Usatîi într-un mod ironic a comentat declarațiile oficialilor din 9 decembrie, data, în 1care este marcată Ziua internațională a luptei împotriva corupției.

”Astăzi este Ziua internațională a luptei împotriva corupției. Am auzit că în parlament despre acest lucru i-a zis deputaților finul lui Plahotniuc, Adrian Candu. Corupția este baza sistemului lor”, a declarat Renato Usatîi pe rețele de socializare.

”Însă lupta împotriva corupției în Moldova seamănă cu pescuitul pe postul Discovery: au prins, au arătat și au dat drumul”, a declarat liderul ”Partidului Nostru”

Reamintim că raporturile oficiale a guvernului Filip despre pretinsa luptă cu corupție, mai ales pe fundalul miliardului furat, sunt dur criticate de către puterile de opoziție în Moldova și trezesc neîncredere din partea organizațiilor internaționale.

Pe de altă parte, primarul de la Bălți Renato Usatîi înca în vara anului 2016 a declarat că redresarea economică a ”capitalei de nord”, care practic se află într-o blocadă economică, a devenit realitate grație luptei adevărate și efective împotriva corupției.

Ziua internațională a luptei împotriva corupției este marcată pe data de 9 decembrie la ințiativa ONU.