Usatîi: Sunt recunoscător bălțenilor pentru susținerea lui Ciubașenco

01 Noiembrie 2016 1.063

Rezultatele alegerilor prezidențiale în Bălți diferă radical de cele republicane. Astfel, în timp ce la nivelul republicii Dmitrie Ciubașenco a acumulat 6,03 procente de voturi, in Bălți pentru el au votat 31,8 procente de alegători.

” Sunt recunoscător bălțenilor, care în pofida tuturor ilegalităților comise de Plahotniuc, l-au votat pe Dmitrie Ciubașenco”, a declarat Usatîi într-o postare video pe Facebook.

De remarcat este faptul că, potrivit observatorilor, organizatorii alegerilor iarăși au reușit să divizeze societatea și să aducă în turul doi candidații ”pro-estici„ și ”pro-vestici”. Potrivit primarului de la Bălți, locuitorii orașului, reieșind din rezultatele alegerilor nu s-au lăsat duși de nas.

”Bălțenii au înțeles, bălțenii au rămas încrezuți, că Ciubașenco este un candidat demn”, – a susținut Usatîi. De altfel, rezultatul înalt a lui Ciubașenco este o consecință directă a schimbărilor pozitive, produse în oraș.

Despre faptul, că alegerile prezidențiale au devenit o luptă geopolitică, s-a menționat și în declarația serviciului de presă al ”Partidului Nostru”, condus de Renato Usatîi.

”Cu părere de rău, alegerile au demonstrat, că societatea moldovenească rămîne dezbinată după criterii geopolitice”. De această divizare s-au bucurat de mai mulți ani partidele, care se află la guvernare.

Renato Usatîi a dat asigurări, că va continua activitatea sa pozitivă, care a fost începută în Balți, in pofida tuturor obstacolelor și provocărilor, organizate de puterea centrală.

”Eu v-oi continua activitatea mea în Bălți. Acum ei v-or încerca prin diferite provocări, prin judecăți să mă scoată de acolo – deja au fost niște încercări de a organiza niște proteste. O repet încă o dată, v-oi pleca doar atunci, cînd v-or cere bălțenii și nu atunci, cind va dori Plahotniuc și regimul său”, a spus Renato Usatîi.

”Mă așteaptă o muncă enormă. Eu v-oi continua realizarea m-ai multor proiecte. Chiar azi se discută vizita unei delegații în Bălți în cadrul realizării proiectelor”, a declarat el.

În același timp, comentînd rezultatele candidatului ai ”Partidului Nostru” la nivelul republican, Usatîi a remarcat, că formațiune va fi reformată.