Usatîi: Concesionarii de la Bălți încearcă să corupă forțele de ordine și judecătorii

17 Iunie 2016 1.005

După ce joi a fost reținut directorul general al companiei-concesionar al serviciului de salubrizare și canalizare din Bălți, protectorii acestui business încearcă să corupă oamenii legii și judecătorii pentru a rezolva problemele apărute. Despre aceasta a spus Renato Usatîi vineri în cadrul adresării sale video prin intermediul rețelei de socializare Facebook, comunică postul de televiziune din Bălți, BTV.

 

 

Primarul a amintit că, nu o singură dată, a atras atenția asupra înțelegerilor hoțești cu privire la concesiile semnate de fosta conducere de la Bălți și a atenționat concesionarii despre faptul că businessului lor profitabil de jefuire a orășenilor i-a venit sfîrșitul.

Renato Usatîi a avertizat și reprezentanții justiției, și cei din domeniul afacerilor, care, potrivit lui, întreprind tentative de „a rezolva problemele cu ei” că, în cazul în care înțelegerile lor vor avea succes, locuitorii din Bălți vor ieși la proteste în masă.

Precizăm că oamenii de afaceri vizați încă nu au reușit să rezolve, după cum s-a exprimat el, întrebarea. Vineri, deja după adresarea primarului de Bălți, directorului „Glorin Inginering”, Igor Golberg și partenerului acestuia, Alexandru Leșno, i-au fost înaintate mandate de arest pentru 72 de ore. Aceștia și alți doi reținuți sînt suspectați de semnarea unor tranzacții fictive în valoare de 13 milioane de lei privind procurarea de bunuri și servicii.