Usatîi: Amnistierea corupților români poate „inspira” regimul moldovenesc

02 Februarie 2017 955

Inițiativa Guvernului României privind amnistierea și grațierea oamenilor corupți poate deveni realitate și pentru Moldova, unde regimul oligarhului Plahotniuc, ascunzîndu-se după „normele internaționale”, va merge pe urmele partenerilor săi români.

 

Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, comentînd inițiativa Guvernului român privind decriminalizarea, în special, a celor infracțiuni, dauna cărora e mai mică de 200 de mii de lei românești.

„Ceea ce a inițiat Guvernul din România este o adevărată sfidare nu doar a statului de drept, dar și o amenințare la adresa democrației. Toți – de la mic la mare, săteni sau orășeni se simt în primul rînd cetățeni, care au ieșit în apărarea propriului stat”, a scris el. „Vedem că hoții nu au naționalitate sau cetățenie: fie la București, fie la Chișinău, plahotniucii procedează exact la fel – cu ședințe nocturne, cu aprobări secrete, cu hoții promovate prin acte oficiale”, a declarat Usatîi.

Cu toate acestea, potrivit lui Renato Usatîi, care, de asemenea, a ieșit într-o transmisiune online, acțiunile democraților locali și social-democraților români sînt dirijate de aceiași consilieri ai companiei americane „Podesta” – semnătura e una și aceeași.

„Ei l-au învățat pe Plahotniuc cum să aleagă Guvernul noaptea. Același scenariu l-am văzut și aseară în România”, a adăugat liderul „Partidului Nostru”. „De ce pe noi ar trebui să ne pună în gardă intențiile criminale ale guvernanților de la București? Pentru că odată adoptate aceste norme erau să devină pentru plahotniucii noștri drept normă internațională. Și este logic ca să ne așteptăm că vreun Serioja Sîrbu s-ar ridica în Parlament să spună că „iată uitați-vă care este practica internațională”. Vă asigur că în trei mișcări această normă era să fie aprobată și la noi”, a scris pe rețeaua de socializare Facebook Renato Usatîi.