Usatîi: Acțiunea de protest a „Partidului Nostru” va avea loc nu pe 24 aprilie, dar mai tîrziu și va fi victorioasă

19 Aprilie 2016 636

Liderul „PN” a anunțat că protestul va fi organizat în curînd, în cel mai apropiat timp

În ajunul mitingului, care a fost anunțat de „Platforma DA” pentru această duminică, 24 aprilie, Usatîi a precizat poziția „Partidului Nostru” în cadrul unei noi transmisiuni live pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

„Partidul Nostru” salută protestul din 24 aprilie, dar nu participă în calitate de unul dintre organizatori”, a subliniat Usatîi. „Protestul din 24 aprilie a fost planificat, pregătit și organizat de „Platforma DA”.
„Partidul Nostru” are propriile viziuni privind modul în care trebuie pregătit și desfășurat protestul împotriva regimului criminal al lui Plahotniuc. Noi am propus organizatorilor să amînăm data protestului și un șir de alte momente. Ei au refuzat și acesta este dreptul lor în calitate de organizatori. Doar să protestăm noi nu avem dreptul. Noi trebuie să învingem”.

Usatîi a comunicat că „Partidul Nostru” planifică să desfășoare propriul protest de amploare în viitorul apropiat, care, potrivit lui, va pune capăt actualei guvernări oligarhice în țara noastră.

„Și cel mai important: pregătiți toate ustensilele necesare – furci, greble, lopeți”, s-a adresat liderul „Partidului Nostru” către susținătorii săi. „Toate acestea ne vor trebui foarte curînd pentru cel mai mare „subotnic” din istoria țării. Păstrați anvelopele pregătite, din care vom edifica monumentul luptei împotriva regimului”.

Usatîi a numit un șir de motive pentru desfășurarea acțiunii de protest a „Partidului Nostru” după data de 24 aprilie. Acestea și alte momente organizaționale din cauza cărora, după cum a spus liderul „PN”, „nu reușim fizic”. Potrivit liderului „PN”, în perspectiva unui protest de lungă durată, desfășurarea protestului înaintea sărbătorilor este nedorită: „decad” tocmai zece zile. Alte motive sînt legate de contraacțiunile din partea regimului. În special, potrivit lui Usatîi, aproape tot transportul din țară a fost procurat, pentru a îngreuna transportarea manifestanților, iar într-un final, cîteva zeci de protestatari din raioane, pur și simplu, nu vor putea ajunge la Chișinău.

Mai mult ca atît, Plahotniuc a pregătit provocări. Liderul „PN” nu a exclus și tentative de a interzice, din diferite motive, aterizarea în Moldova a avionului în care se va întoarce el în Patrie, și aterizarea acestuia în Ucraina, pentru a organiza reținerea sa.

Liderul „PN” a atras atenția că cei care consideră necesar și au posibilitatea de a ieși la prostestul din data de 24, au acest drept, dar a subliniat că acțiunea de protest care va fi organizată de „Partidul Nostru” va avea loc mai tîrziu, în zilele apropiate.