Un agent economic din Capitală, lăsat fără gheretă și fără 45 de mii de lei, a cerut ajutorul lui Ilian Cașu pentru a-și face dreptate

25 Ianuarie 2021 1.043

Proprietarul unei gherete din sectorul Buiucani al Chișinăului se plânge că a fost înșelat de autoritățile publice locale. Bărbatul spune că a investit 45 de mii de lei în renovarea scuarului Alexandrescu din sectorul Buiucani, pentru a fi lăsat să activeze și după licitațiile de amplasare a buticurilor în Capitală. Până la urmă, a fost obligat să-și demonteze ghereta, locul pe care a fost amplasată aceasta fiind și el inclus în lista celor puse în vânzare. 

“În luna iulie, am contribuit cu alți agenți economici, am pus mână de la mână ca să facem acest scuar. Pe acesta s-au cheltuit cam 90.000 de lei și pe bucata asta încă 30 de mii. Contribuția mea personală e de 45 de mii de lei”, i s-a plâns Vladimir lui Ilian Cașu, care tocmai realiza un live în zona respectivă. Bărbatul a adăugat că are toate facturile ce pot dovedi transferul. Prin urmare, se gândește să-i ceară Preturii Buiucani să-i întoarcă banii, având în vedere că echipa lui Ion Ceban nu s-a ținut de cuvânt.

“Ca atare vara asta n-am avut de gând să investesc nimic pentru că deja apăruse zvonuri despre licitații și nu era cert că o să putem continua, dar am fost asigurați că o să putem activa în continuare, doar să contribuim la renovare”, a mai adăugat bărbatul, în timp că arată cu mâna spre obiectele de decor amplasare în scuar, fiind vorba de câteva bănci masive din stejar.

“Totul e  făcut din stejar moldovenesc de 200 de ani. Dar, a venit toamna și totul s-a evacuat. La momentul de față mă simt înșelat, dezamăgit. Am rămas cu lucrările începute și nefinisate. Acum aș vrea ca Primăria să-mi întoarcă banii. 120 de lei costă doar metru pătrat de pavaj, dar ca să-l instalezi ajungi la 500 de lei ”, spune Vladimir.

Ilian Cașu a remarcat că într-o postare de vara trecută, primarul Capitalei, Ion Ceban, anunța că scuarul Grigore Alexandrescu va fi finanțat din bani municipali, mai exact – cu 120 de mii de lei. 

“În calitate de chișinăuian, mă întreb unde s-au dus banii, în situația în care scuarul a fost renovat din bani privați ai agenților economici? Aici este vorba de o schemă, care funcționează la Primăria Chișinău și care nu are nimic cu norma legală”, a afirmat Ilian Cașu. 

Proprietarul gheretei declară, la rândul său, că are actele care-i pot dovedi contribuția la reparația scuarului din sectorul Buiucani și o să insiste în tentativele sale de a cere socoteală autorităților publice locale și de a-și recupera banii investiți.