„Semafoare smart”: La Bălți va fi creat un sistem de reglementare unic al circulației rutiere

09 Iunie 2016 889

Primarul capitalei de nord, Renato Usatîi, a vorbit despre activitatea privind înnoirea calitativă a sistemului de semafoare în municipiu

 

„Creăm la Bălți un sistem unic de reglementare al circulației rutiere. Pentru aceasta avem nevoie de 18 semafoare noi. Le vom procura. După realizarea proiectului vom putea controla activitatea tuturor semafoarelor de la un centru unic de comandă”, a scris primarul de Bălți, Renato Usatîi, pe pagina sa de Facebook.

„În primul rînd, aceasta va asigura activitatea așa-numitului principiu de „undă verde”. În cel de-al doilea, vom putea deconecta unele semafoare în cursul nopții, pentru ca ele să activeze în regim de galben intermitent.

Am fost întrebat de mai multe ori, de ce aceasta nu s-a făcut pînă acum, ori situația cînd un șofer singuratic stă la culoarea galbenă a semaforului. Arată destul de straniu, dar și semafoarele care lucrează toată noaptea consumă energie. Am început verificările. La întreprinderea municipală care deservește semafoarele, mi-au spus că, pentru deconectare ar trebui un om special pregătit, cu o scară. Tehnologia secolului 21…
Îmi amintesc cum înainte de alegeri cineva spunea că Bălțiul este avangarda dezvoltării. Atunci cînd vom instala sistemul nou, vom lărgi funcționalitatea lui. În perspectivă, avem posibilitatea de a regla în regim online traficul rutier, pentru a evita ambuteiajele în orele de vîrf”.