Raliu cu impact al „Partidului Nostru”: 100 de mașini au mers pe traseul Chișinău-Șerpeni

24 August 2016 1.165

Peste o sută de automobile au participat pe 24 august la un raliu al „Partidului Nostru” pe traseul Chișinău – Complexul memorial „Cap de pod Șerpeni”. Raliul tradițional a fost desfășurat în cinstea celor 72 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

Coloana auto cu flagurile de Stat și cel al „Partidului Nostru” arborate, s-a întins pe o distanță de cîțiva kilometri, în drum fiind salutată de mașinile care veneau în întîmpinare. Parcurgînd cu succes distanța, coloana „Partidului Nostru” a ajuns la memorialul din Șerpeni unde, în august 1944, au avut loc lupte acerbe ale Armatei Roșii cu trupele fasciste.

 

Complexul memorial „Cap de pod Șerpeni” a devenit una dintre cele mai memorabile pagini din operațiunea Iași-Chișinău, în cadrul căreia a fost eliberată Moldova și capitala sa, orașul Chișinău. În lupte, pe capul de pod au decedat în jur de 12 mii de militari sovietici, printre care și un număr impunător de soldați din Moldova.

Activiștii și susținătorii „Partidului Nostru” au depus flori la Focul veșnic al memorialului și au susținut un minut de reculegere în cinstea celor căzuți.