Judecătoria Rîșcani decide prelungirea mandatului de arest pe numele lui Felix Grincu

18 Noiembrie 2016 908

Astăzi, la orele 15.00, în judecătoria sectorului Rîșcani se examinează cererea procurorilor de prelungirea mandatului de arest pe numele membrului ”Partidului Nostru” Felix Gricu.

 

Lîngă judecătoria Rîșcani s-au strîns zeci de membri și susținători ai ”Partidului Nostru”. Ei scandează ”Феликс, мы с тобой!” (Felix te susținem), ”Свободу политзаключённому” (libertatea prizonierilor politici), ”Jos Plahotniuc!” și cer eliberarea imediată a lui Felix Grincu, care a fost arestat ilegal în cadrul unui dosar penal fabricat. Înăuntru a fost lăsată să intre doar soția lui Grincu.

La moment are loc ședința de judecată într-un dosar penal fabricat împotriva lui Grincu. Procurorul Victor Cazacu insistă asupra prelungirii mandatului de arest pentru 30 de zile pe numele membrului ”Partidului Nostru”. Cerințele sunt mai mult decît banale și, de fapt, sunt caracteristice argumentării, specifice dosarelor politice – ”există riscul că el ar putea comite o astfel de infracțiune și ar încerca de a se eschiva de la urmărirea penală”.

De menționat că au fost sporite măsuri de securitate. Intrarea în judecătorie a fost blocată de către colaboratorii poliției care nu i-au permis susținătorilor lui Grincu să între în clădirea judecătoriei. Totodată, poliția a încercat să împiedice accesul presei, referinduse la un ordin. Însă pînă la urmă, fiind presați de către protestatari, colaboratorii poliției totuși i-au permis reporterilor să intre în judecătoria.

Între timp, protestele continuă afară. Acum judecătorii decid soarta lui Grincu. La intrarea a fost adusă o mașină, aparent pentru transferarea lui Grincu înapoi în izolator.

Astăzi conducerea ”Partidului Nostru” a organizat o conferință de presă lîngă sediul lui Plahotniuc – clădirea GBC, în cadrul căreia au relatat despre reținerea ilegală a colegului său, care a fost desfășurată cu un număr mare de încălcări.