”Maugli de la Bălți” a primit un apartament – cadou de la Renato Usatîi

07 Noiembrie 2016 1.093

Cheile de la apartment au fost înmînate lui Sergiu Voinițchi, care 18 ani le-a trait în pădure. Cadoul lui ”Maugli de la Bălți” a fost oferit de către Renato Usatîi cu ocazia zilei sale de naștere. După ce jurnaliștii de la postul de televiziune BTV, au relatat o poveste tristă despre tînărul, care și-a trăit viața într-o pădure, primarul municipiului Bălți a decis să-i ofere ajutor. Despre decizia luată, Renato Usatîi a anunțat pe rețeaua de socializare Facebook. Atunci primarul a declarat, că imediat după alegeri Serghei Voinițchi va primi un apartament, dar pînă atunci i-a fost oferită o locuință temporară, haine și a fost angajat la o întreprindere municipală.


Înmînarea cheilor de la apartament a avut loc tocmai lîngă casa, în care de azi înainte va trăi Serghei. Apartamentul corespunde tuturor cerintelor unui trai decent. Vice-primarul Igor Sheremet și consilierul municipal Nicolai Grigorișin au declarat că o locuință proprie reprezintă nu doar o mare bucurie, ci și o mare responsabilitate.

Reamintim că săptămîna trecută Renato Usatîi cu ocazia zilei sale de naștere a oferit municipiului Bălți tractorul ”Belarus”.

”Ultimii doi ani – cadourile au fost pentru Bălți, orașul de care am fost desparțit, din cauza unei persoane, viitorul căreia este de neînvidiat. Și totuși, ca și anul trecut, au fost oferite autospeciale. Este un tractor care va curăți orașul de zapadă și poate lucra nu doar pe asfalt, ci și pavaj. După cum cunoașteți, trotuarele în Bălți, au fost pavate, ceea ce de asemenea este un cadou, oferit de către mine – a scris Usatîi.

”Apropo, din momentul în care eu am devenit primar, în Bălți au apărut șase autospeciale. În afară de tractoare, a fost încă un cadou – o autopecială moderna și multifuncțională și două autospeciale primite de la guvernul Moscovei. Pe parcursul unui an orașului i sa oferit mai mulltă tehnică, decît pe parcursul a 25 ani. Consider că este un rezultat destul de bun” – a declarat el.