Centrul Bălțiului s-a transformat într-o adevărată poveste de Crăciun

16 Decembrie 2016 870

Mii de bălțeni s-au alăturat ceremoniei de inaugurare a bradului de Crăciun, care a avut loc în Bălți. Evenimentul a fost precedad de un șir de evenimente culturale, printre care au fost concerte, expoziții și matinee. La concertului grandios, care a fost dedicat inaugurării bradului, în cadrul căruia ua participat cele mai cunoscute vedete a scenei moldovenești, s-au străns mii de bălțeni.

 

Centru Bălțiului în ziilele acestea s-a transformat într-un adevărat oraș din poveste, care cu mare plăcere a fost vizitat de către copii și maturi. Figurile personajelor din basme, parcul cu atracții, căsuțe decorative, mîncăruri naționale, creează a atmosferă de sărbătoare. Însă veritabilul farmec apare spre seară, cînd sunt aprinse beculețele de brad.

Pe 15 decembrie sărbătoarea a fost deschisă de către primarul interimar Igor Sheremet, care i-a urat bălțenilor un An Nou plăcut, o dispoziție de sărbătoare, întoacerea celor, care se află în afara țării. Iar apoi publicul a început să numere clipele pîna la inaugurarea bradului de Crăciun.

O adevărată surpriză a fost aderesarea primarului municipiului către bălțeni. Pe locuitorii «capitalei de nord» i-a sălutat și primarul municipiului Bălți, liderul ”Partidului Nostru” Renato Usatîi. El a ieșit în direct îndată cum a fost aprins bradul de Crăciun, care decorat centrul orașului. Apariția lui Usatîi pe ecranul scenei, bălțenii au întîlnit-o cu aplauze și urale.

”Mie îmi pare rău că nu mă aflu aici, împreună cu voi în Bălți. Voi cunoașteți că grație acțiunilor noastre, noi am devenit displăcuți autorității centrale, care nu are nevoie de un primar, care luptă cu corupția în întreprinderile municipale. Autoritățile nu au nevoie de un primar care a lichidat toate ”schemele” puse la cale în piață. Ei s-au obișnuit cu stagnarea Bălțiului timp de 15 ani, iar noi am pus capăt acestui lucru”, a declarat Usatîi.

Renato Usatîi a felicitat locuitorii municipiului cu sărbătorile de Anul Nou: ”Eu sunt bucuros pentru faptul, că în Bălți e ca de obicei frumos. Noi iarăși am devenit capitala Crăciunului din Moldova. Eu de mai multe ori am spus că în Chișinău fac cum pot, iar în Bălți fac cum trebuie”, a declarat el.

Potrivit lui Usatîi, în pofida faptului că el se află departe de Moldova, el continuă să lucreze. El a menționat că evenimentele, dedicate săbătorilor de iarnă, vor continua timp de circa o lună, totodată, va fi dechisă o cantină socială.

El a menționat că, în noaptea de Anul Nou el se va afla pe Piața Roșie în Moscova și va ieși în direct la ora 23.59, pentru a-i felicita pe Bălțeni. El a mai declarat că neapărat se va întoarce în Moldova.

”Eu neapărat mă voi întoarce, principalul e să nu-i dați drumul acestor mizerabili, care au administrat orașul, iar astăzi încercă să se înoarcă. Noi vom cîștiga neapărat”, a conchis Usatîi, în timp ce publicul a scandat ”Re-na-to! Re-na-to!”