Instanța i-a interzis membrilor ”Partidului Nostru” să fie prezenți la ședința de judecată în dosarul fabricat împotriva lui Usatîi

01 Noiembrie 2016 976

Curtea de apel a interzis membrilor ”Partidului Nostru” să fie prezenți la ședința de judecată, în cadrul căreia se examinează cererea apărării privind anularea mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi.

”Suntem martorii unui proces politic. Chiar de la început, poliția a început sa ne fotografieze pentru a colecta informație operativa, care ulterior va fi transmisă conducerii corupte”, a declarat membrul Consiliului politic al ”Partidului Nostru” Felix Grincu, adăugînd că un alt scop, pe care îl urmăresc colaboratorii poliției este de a intimida membrii partidului.

”Am fost dați afară din sala de judecată sub pretextul ca s-ar fi examinat informație secretă”, a mai spus Grincu.

El a declarat că dosarul împotriva lui Renato Usatîi este fabricat: ”dosarul a fost inițiat în baza unui interviu și este lipsit de orice temei juridic”.

Totodată, Grincu a atras atenția asupra unui număr impunător de dovezi, prezentate de Usatîi, care demonstrează activitatea criminală oligarhului Vladimir Plahotniuc, care însă, a spus el, sunt ignorate de către Procuratura Generală.

”In fiecare zi ne confruntăm cu un sistem de justiție corupt, cu guvernarea coruptă. Ne ramîne să luptăm în continuare. Vom câștiga!”- a conchis el.

Anterior, judecata sectorului centru, in pofida argumentelor apărării că dosarul este unul politic, a emis mandat de arest pe un termen de 30 zile pe numele lui Usatîi.