Judecarea dosarului Usatîi, la solicitarea „procurorului plahotniucist”, are loc în regim închis

08 Februarie 2017 1.283

Judecătorul a mers la garda cunoscutului „procuror plahotniucist” Vitalie Busuioc, ordonînd desfășurarea audierilor în dosarul lui Renato Usatîi în regim închis.

În cadrul ședinței de judecată care are loc miercuri la Judecătoria sectorului Rîșcani, procurorul trebuia să prezinte materialele dosarului penal. În speță, este vorba despre documente de executare, legate de confiscarea proprietății „bancherului negru” Gherman Gorbunțov.

Procurorul Busuioc a cerut ca ședința să aibă loc cu ușile închise. Pe lîngă asta, el a solicitat ca avocații să semneze… că nu vor divulga informația. Solicitarea acestuia a fost susținută și de avocatul lui Gorbunțov, Alexandru Maloman.

Din partea lor, avocații lui Usatîi au subliniat că solicitarea procurorului este una absurdă, întrucît accesul la materialele care vor fi prezentate în instanță este deschis. Mai mult, conform declarației din partea apărării, aceasta încalcă drepturile lui Renato Usatîi.

Cu toate acestea, argumentele apărării au ajuns la judecătorul Aureliu Postică doar parțial. Acesta a ordonat desfășurarea audierilor în regim închis, dar fără semnătura privind nedivulgarea informațiilor din partea avocaților.