Sportul pentru tineret: Renato Usatîi și-a asumat conducerea școlii de fotbal

04 Martie 2016 1.089

Pe stadionul școlii sportive din Bălți, în cartierul 9, a fost instalat un sistem de iluminare. Acum băieții se pot antrena nu doar ziua, dar și seara. În luminile noi deja au avut loc și cîteva meciuri. Proiectul a fost finanțat personal de Renato Usatîi.

Directorul școlii de fotbal, Ivan Coroliuc spune că un primar atît de entuziast în promovarea sportului în rîndul tinerilor nu a mai văzut la Bălți.

Mai mult ca atît, finanțarea școlii sportive s-a dublat, iar toate cheltuielile și le-a asumat conducătorul orașului. Băieții se pot antrena în condiții confortabile, să se hrănească bine, să-și mențină forma fizică.

Anume la inițiativa lui Renato Usatîi a fost modificat însăși conceptul dezvoltării fotbalului bălțian. Miza a fost pusă pe pregătirea sportivilor locali, iar școala sportivă va deveni o sursă de prestare a cadrelor pentru echipa „Zarea”. Într-adevăr, ce rost are să cumperi de peste hotare fotbaliști și să transformi fotbalul în show-biz. Mult mai important este să atragi în sport generația tînără, care trebuie să crească puternică și sănătoasă. Ea va reprezenta Bălțiul pe arenele internaționale.

Ivan Coroliuc a mai spus despre deschiderea la Bălți a echipei feminine de fotbal, iar Renato Usatîi și-a exprimat încrederea că și această direcție va avea susținerea necesară.