„Salvăm Chișinăul împreună”. Ion Diacov, candidatul Partidului Nostru pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău

10 Septembrie 2019 893

Partidul Politic „Partidul Nostru” și-a anunțat candidatul pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Este vorba despre Ion Diacov, fost procuror al Capitalei. Candidatura acestuia a fost prezentată oficial de către liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

„Chișinăul trebuie salvat. Orașul are nevoie de un doctor, care să-l trateze de corupție – cancerul care a dat metastaze”, a declarat Renato Usatîi.

Liderul formațiunii politice a mai declarat că Ion Diacov, care a condus mai mulți ani Procuratura Capitalei, are toate capacitățile să stabilească „dictatura legii” în oraș. Renato Usatîi a adăugat că lupta cu fenomenul corupției este o primă condiție pentru atragerea investițiilor și dezvoltarea infrastructurii.

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov a menționat că a acceptat să candideze din partea Partidului Nostru pentru a se asigura de suport în Consiliul Municipal.

„Am spus din start că sunt apolitic. Dacă mi-aș fi propus să fac politică, aș fi aderat demult la Partidul Democrat. Eu nu vreau însă să urmez ideologia vreunui partid. Vreau să muncesc pentru a face ordine în oraș. Partidul meu va fi Chișinăul. Îmi doresc ca împreună cu „Partidul Nostru” să salvăm Chișinăul”, a declarat candidatul.

Ion Diacov are 66 de ani. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova și Academia MAI de la Moscova. A făcut cursuri de calificare pentru procurori în Sankt Petersburg (Rusia) și a făcut stagii la FBI (SUA).

Timp de trei ani a activat în organele de procuratură pentru cauze speciale, patru ani a fost procuror-șef adjunct al Chișinăului, iar opt ani a condus Procuratura Capitalei. A demisionat în 2015, renunțând la toate distincțiile de stat, în semn de protest față de abuzurile conducerii de atunci a Procuraturii Generale.