Colaborarea cu Nijni Novgorod: A fost dat startul formării business-incubatorului la Bălți

11 Iunie 2016 679

„Foaia de parcurs” privind dezvoltarea colaborării între Instituția Guvernamentală „Incubatorul de afaceri inovator din Nijni Novgorod” (trad. rus. ГУ «Нижегородский инновационный бизнес-инкубатор» – ГУ «НИБИ») și Primărie municipiului Bălți, a fost semnată vineri în Nijni Novrogod.

 

Precizăm că delegația în frunte cu Renato Usatîi se află în Federația Rusă la invitația administrației din Nijni Novgorod și va participa la ceremoniile dedicate Zilei Rusiei și Zilei orașului.

Conform documentului semnat, Incubatorul de afaceri inovator ГУ «НИБИ» va oferi servicii de consultanță Primăriei municipiului Bălți privind formarea unei asemenea structuri în capitala de nord a Moldovei.
Partea din Nijni Novgorod va ajuta, de asemenea, la elaborarea cadrului de reglementare privind crearea incubatorului de business și reglementarea activității sale. La rîndul său, Primăria Bălți va îndrepta angajații, responsabili de crearea incubatorului de afaceri, la stagii în incubatorul din Nijni Novgorod, unde aceștia vor participa la activitățile interne desfășurate cu scopul de a face cunoștință cu principiile și metodele de muncă.

ГУ «НИБИ», de asemenea, va desfășura cursuri pentru locuitorii orașului Bălți care vor fi admiși la studii la Universitatea de Stat de Inginerie și Economie din Nijni Novgorod, în cadrul colaborării între Ministerul Educației din regiunea Nijni Novgorod și Primăria Bălți. Amintim că conform acordului obținut de Renato Usatîi, în această instituție superioară de învățămînt în bază bugetară vor fi admiși 50 de abiturienți din Bălți.