Sute de cetățeni au cerut, în cadrul Marșului solidarității, arestarea lui Plahotniuc

03 Februarie 2017 874

În centrul Chișinăului a avut loc o acțiune de protest „Marșul solidarității împotriva corupției și dictaturii”. Chiar de la începutul acțiunii, peste două sute de activiști, organizați prin intermediul rețelelor de socializare au protestat în fața monumentului lui Ștefan cel Mare. Protestatarii au scandat: „Moldova!”, „Plahotniuc nu uita, pușcăria-i casa ta!”, „Jos hoții!”, „Plahotniuc, la dubă!”, „Jos mafia!”, „Jos Plahotniuc!” și altele.

Printre solicitările cetățenilor adunați la acțiunea de protest, au fost arestarea și judecarea oligarhului Vladimir Plahotniuc. protestatarii, de asemenea, și-au declarat solidaritatea față de cei care protestează în România unde, potrivit declarațiilor lor, „partenerii lui Plahotniuc de la București intenționează să grațieze oamenii corupți”.

Anterior, pe rețelele de socializare a apărut îndemnul de a ieși la un „Marș al solidarității împotriva corupției și dictaturii”. Îndemnul a sunat în semn de solidaritate cu manifestanții de la București, unde sute de mii de oameni au ieșit în străzi pentru a protesta împotriva inițiativelor de a îndreptăți infracțiunile de corupție.

La Chișinău, manifestanții de asemenea au ieșit pentru a protesta împotriva puterii corupte și a regimului criminal, instaurat în Moldova de către oligarhul Vladimir Plahotniuc.